Ankara'da ekmeğe zam gelecek mi? İşte yanıtı...

Ankara'da simit fiyatlarına gelen zam sonrası gözler, ekmeğe çevrildi. Peki, Ankara'da ekmeğe zam gelecek mi? İşte yanıtı...

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 13:34
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 17:07
Ankara'da ekmeğe zam gelecek mi? İşte yanıtı...
Ecem Çetin Editör

Enflasyon, ürünlerin fiyat dengesinin temel taşı... Enflasyona bağlı olarak ürünler zamlarla karşı karşıya kalabiliyor. 

Türkiye'de zaman zaman birçok üründe fiyat artışı yaşanıyor. Ekmek, benzin, simit ve çok sayıda kaleme zamlar geliyor. 

Son olarak Ankara'da simide yüzde 50 zam geldi. 10 TL olan simit fiyatları, 15 TL'ye yükseldi. 

Simide gelen zam sonrası ekmekte de bir fiyat artışı olup, olmayacağı merak ediliyor. 

Peki, Ankara'da ekmeğe zam gelecek mi? Ankara'da ekmeğe zam söz konusu mu? 

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, ekmeğe zam gelip gelmeyeceğine ilişkin Ankara Masası'na açıklamalarda bulundu. 

"Bakanlık bu işe eğer müdahale etmezse yıl sonunu bekleyemeyeceğiz"

Gürsel Alnıaçık, şunları söyledi;

"Ankara'da ekmeğe aslında biz yıl sonuna kadar zam yapmayı düşünmüyorduk ama bu son bir haftadır un fiyatlarında acayip bir yükseliş var. Mesela 650 liraya aldığımız un 850 liraya kadar çıktı. Bakanlık bu işe eğer müdahale etmezse herhalde yıl sonunu bekleyemeyeceğiz. Durum onu gösteriyor. "

"Değirmenlere, unculara soruyoruz bu zam niye geldi? Aşağı yukarı 150-200 lira 50 kilo una zam geldi. Sorduğumuz zaman diyorlar ki işte ofis buğday satmıyor, ithal buğday Türkiye'ye getiriyorduk. O da ithal buğday da gelmiyor. Türkiye'nin de sadece kaliteli ekmek olacak buğdayı İç Anadolu'da Polatlı civarında çıktığını söylüyorlar. Diğer bölgelerde Karadeniz bölgesi, işte Trakya bölgesindeki buğdaylarının kalitesinin düşük olduğunu söylüyorlar. Diğer bölgelerde de değirmenler Polatlı'dan buğday almaya başlayınca Polatlı buğdayının da yükseldiğini söylüyorlar."

"Zam yaparız, başka çaresi yok"

Buğday fiyatlarına Tarım Bakanlığı müdahale etmezse yıl sonunu göremeyeceklerini ifade eden Alnıaçık, zammın gelip gelmeyeceğinin buna bağlı olduğunu söyledi. Gürsel Alnıaçık, "Ama müdahale edilirse, yılbaşına kadar zam gelmez. Yılbaşında otomatikman biliyorsunuz asgari ücretle işçiliğe zam geliyor. Yılbaşında zam kesin. Ama tabii ki bu buğdaya müdahale edilmezse yılbaşına kalmayabilir. Zam yaparız, başka çaresi yok. Zararına mal satılmaz ki." dedi.  

Ne kadar zam gelecek? 

Ne kadar zam gelebileceğine ilişkin soruya Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, "Bu şekil giderse yüzde otuz falan gibi gözüküyor zam." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa