Bursa'da yolcu minibüsünde silahlı saldırı!

Bursa'da Recep İnan, babası Ali İnan'ın husumetlisi Hüseyin Çekçen'i yolcu minibüsünde silahla vurarak yaraladı. O anlar kameraya yansıdı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 13:37
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 14:42
DHA
Kaynak DHA

Olay, Recep İnan’ın babası Ali İnan’ın, husumetli olduğu Hüseyin Çekçen ile yolda karşılaşıp tartışmasının ardından başladı.

İddiaya göre, Ali İnan, Çekçen'e yumruk attı, Çekçen ise onu itekledi. Bu durumu öğrenen Recep İnan, Çekçen'in terminalde minibüse bindiğini duyunca, babasıyla birlikte terminale gitti. Çekçen'in minibüs içinde koltukların arasına saklandığını fark eden Recep İnan, araca girerek tabancayla ateş etti. İkili uzun süre arbede yaşadı.

Ardından Recep İnan tekrar ateş açtı ve kurşun Çekçen'in karın bölgesine isabet ederek yaraladı. Ardından Recep, silahın kabzasıyla Çekçen’i darp etmeye devam etti.  Çekçen, aldığı darbelerle minibüsten düştü ve burada da tekme atarak darp etti. 

Olay anı minibüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Baba-oğul tutuklandı

Saldırıda ağır yaralanan Hüseyin Çekçen, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırı sonrası kaçan Recep ve babası Ali İnan, olayda kullanılan silahla birlikte evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan baba-oğul tutuklandı.

'Korkutmak İçin Ateş Ettim' Savunması

Recep İnan ifadesinde, Hüseyin Çekçen ile üç yıl önce kavga ettiklerini ve bu olayda Çekçen'in ağabeyini yaraladığını belirtti. Olay günü Çekçen’in mahallede tehditler savurduğunu söyleyen İnan, “Babam, terminalde Çekçen’i görünce durumu bana anlattı. Ben de dedemden kalan tabancayı alıp minibüse gittim. Korkutmak için ateş ettim, vurduğumu bilmiyordum. Silahın kabzasıyla darp etmedim, kavga sırasında istemeyerek olmuş olabilir” dedi.

'Korkudan Koltukların Arasına Saklandım'

Uzun süren tedavisinin ardından taburcu olan Hüseyin Çekçen, ifadesinde minibüse bindiğinde Recep İnan’ı görünce korkup koltukların arasına saklandığını anlattı. “Karnıma ateş etti ve silahın kabzasıyla beni darp etti. Kavga sırasında minibüsün kapısı açıldı ve düştüm. Dışarıda da darp etmeye devam etti” dedi.

15 Yıla Kadar Hapis Talebi

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, kamera görüntülerinde Ali İnan’ın kesici alet çıkardığı tespit edildi. Baba-oğul hakkında Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.


'Öldürme Kastı Yok'

Recep İnan’ın avukatı Hakan Gündoğdu, müvekkilinin öldürme kastı olmadığını savundu. “Olay, müvekkilimin ağabeyini yaralayan kişinin mahalleye gelmesi nedeniyle yaşandı. İddianame hatalı hazırlanmış. Müvekkilim, Çekçen’in bacaklarına ateş etmeye çalışmış, ancak silahın tepmesiyle mermi karın bölgesine isabet etmiş” diye konuştu. Avukat, en kötü ihtimalle müvekkilinin ‘Tahrik altında kasten yaralama’ suçundan ceza alması gerektiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteleyerek sanıkların tutukluluğunun devamına hükmetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa