Temmuz ayı hizmet üretim endeksi açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayına ait hizmet üretim endeksi verilerini duyurdu. Temmuz ayında endekste yüzde 0,1 oranında azalma görüldü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 14:21
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 14:30
Temmuz ayı hizmet üretim endeksi açıklandı
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Temmuz ayı hizmet üretim endeksi verilerine göre, endeks yıllık bazda yüzde 0,1 oranında düşüş gösterdi. 


Alt sektörlerde ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 0,6, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 5,7, mesleki, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 1,1,  bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 5,4 oranında azalma yaşandı. Buna karşın, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 5,7, idari ve destek hizmetlerinde ise yüzde 4,8 artış görüldü.

Aylık bazda hizmet üretim endeksi yüzde 0,2 oranında azaldı. Ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 0,1, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 3,5, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 1, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 2,4 idari ve destek hizmetlerinde yüzde 0,1 artış kaydedilirken, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 0,3, azalma gözlemlendi.

Ayrıca, ücretli çalışan sayısında yıllık bazda yüzde 3,4 artış kaydedildi. Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 889 bin 385 kişiye yükselerek rekor bir seviyeye ulaştı.

Bu artış, inşaat sektöründe yüzde 8,6 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,3 oranında gerçekleşirken, sanayi sektöründe değişiklik olmadı. Aylık bazda ise ücretli çalışan sayısı yüzde 0,7 artış gösterdi; sanayi sektöründe yüzde 0,9, inşaat sektöründe yüzde 1, ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,6 oranında artış kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa