iPhone 16 alanlar aman dikkat! Ekranı sakın kırmayın, cebinizi yakar

9 Eylül tarihinde tanıtılmasının ardından piyasaya sürülen iPhone 16 serisinin ekran değişim ücretleri şoke uğrattı. İşte dudak uçuklatan o rakam...

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 14:38
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 15:02
iPhone 16 alanlar aman dikkat! Ekranı sakın kırmayın, cebinizi yakar
Ecem Çetin Editör

iPhone, model telefonunun Türkiye ve dünyada çok sayıda kullanıcısı var. Telefon serisine her yıl yenilenen özelliği ve görünümüyle bir tane daha ekleniyor. 

Telefon serisine bu yıl "iPhone 16" eklendi. Kullanıcıların merakla beklediği telefon, 9 Eylül'de yapılan lansmanla tanıtıldı. 

Piyasaya sunulan, özellikleri ve fiyatıyla gündemden düşmeyen iPhone 16 serisinin resmi onarım ve servis sayfasında da önemli güncellemeler yapıldı. 

Kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biri olan onarım maliyetleri, kritik bileşenler için büyük ölçüde sabit kaldı.Apple, iPhone 16 serisindeki cihazlar için ekran, arka cam ve kamera gibi bileşenlerin onarım fiyatlarını değiştirmedi. 

Ancak, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde batarya değişim ücretlerinde dikkat çeken bir artış yaşandı.

Batarya değişim ücretleri

Standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde batarya değişim ücretlerinde herhangi bir artış yaşanmadı. Bu modeller için batarya değişim ücreti, önceki serilerle aynı kalarak 3.949 TL olarak belirlendi. Ancak, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri için durum farklı. Bu üst düzey modellerde batarya değişim ücreti yüzde 20’den fazla artış göstererek 4.779 TL'ye yükseldi.

Bu fiyatlandırmanın Apple'ın resmi mağazaları için geçerli olduğunu ve Apple yetkili servis sağlayıcılarında değişiklik gösterebileceğini belirtmekte fayda var.

Ekran değişim ücreti cep yakacak 

Batarya değişim ücretlerinin yanı sıra, iPhone 16 serisi için ekran değişim ücretleri de açıklandı. Apple'ın resmi internet sitesindeki bilgilere göre, iPhone 16 için ekran değişim ücreti 11.489 TL olarak belirlendi. iPhone 16 Plus ve iPhone 16 Pro modellerinin ekran değişimi ise 13.499 TL'ye mal oluyor. En üst model olan iPhone 16 Pro Max için ekran değişim ücreti ise 15.769 TL olarak duyuruldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa