Sıla bebeği istismarda iki tutukluya evde tatbikat!

Tekirdağ'da 2 yaşındaki Sıla bebeğin cinsel istismara uğramasıyla ilgili olarak 2 tutukluya konutta tatbikat yaptırıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 15:16
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 16:47
Sıla bebeği istismarda iki tutukluya evde tatbikat!
DHA
Kaynak DHA

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki S.Y.'nin yaşadığı korkunç olaylar zinciri, toplumu derinden sarstı. Küçük kızın vücudundaki morluklar ve beyin kanaması, daha sonra ortaya çıkan cinsel istismar iddiasıyla birleşince, olay büyük bir soruşturmaya dönüştü.

Gerçekler, hastane ziyaretlerinde ortaya çıktı!

Bakiye Yeniçeri, kızı S.Y.'yi ilk olarak 2 Ağustos'ta Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Vücudundaki morlukları komşuda düşme sonucu oluştuğunu iddia etti. Ancak 8 Eylül'de çocuğun baygın halde tekrar hastaneye getirilmesi, olayın seyrini değiştirdi. Doktorlar, gördükleri darp izleri üzerine polise haber verdi.

Ağır sağlık sorunları ve adli süreç

S.Y., Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği ve fiziksel şiddete maruz kaldığı belirlendi. Hastane, DNA örneklerini Tekirdağ ATK'ya (Adli Tıp Kurumu) gönderdi.

Aile içi dinamikler ve koruma kararı

Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de devreye girdi. Anne Yeniçeri'nin ısrarlı "düşme" açıklamasına rağmen, anne ve üvey baba Sanlı Ö. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. S.Y.'nin 5 yaşındaki ablası koruma altına alındı.

Gözaltılar ve tutuklama kararları

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, aralarında anne Bakiye Yeniçeri'nin de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma sonucunda Yeniçeri, dini nikahlı eşi Sanlı Ö., komşu Kani A. ve komşunun çocukları G.A. (14) ile K.A. (13) tutuklandı.

Cinsel istismar teyidi ve olay yeri incelemesi

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, 11 Eylül'de S.Y.'nin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini açıkladı. Bugün ise tutuklanan G.A. ve K.A., Camiatik Mahallesi'ndeki evlerinde olay yeri incelemesine katıldı. Polis, bu süreçte mahallede sıkı güvenlik önlemleri aldı ve ilgili sokakları trafiğe kapattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa