Guinness duyurdu: Dünyanın en yaşlısı Tomiko Itooka

Guinness Dünya Rekorları "yaşayan en yaşlı kişi" ünvanını Japon Tomiko Itooka'ya verdi. Itooka'nın, İmparator Meiji döneminde doğduğu kaydedildi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 15:16
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 15:43
Guinness duyurdu: Dünyanın en yaşlısı Tomiko Itooka
Hakan Öksüz Editör

117 yaşındaki İspanyol Maria Branyas’ın 20 Ağustos'ta hayatını kaybetmesi, yaşayan en yaşlı insanın değişmesine sebep oldu. Japonya'da huzurevinde yaşayan 116 yaşındaki Tomiko Itooka, "dünyanın yaşayan en yaşlı insanı" oldu.

Resmi sertifika takdim edildi

Guinness Dünya Rekorları tarafından yapılan açıklamada, yetkililerin Tomiko Itooka'yı kaldığı huzurevinde ziyaret ettiği ve ona "dünyanın en yaşlı insanı" rekoru için resmi sertifika takdim ettikleri belirtildi.

İmparator Meiji döneminde doğdu

Japonya'nın İmparator Meiji döneminde doğan Tomiko Itooka, ülkesi İkinci Dünya Savaşı'na katıldığında 32 yaşındaydı. 

Yıllar boyunca yaşadığı pek çok tarihi olay ve dönemi gören Tomiko, uzun yaşamı boyunca Japonya'da büyük değişimlere tanıklık etti.

Sertifika, huzur evinde takdim edildi

Yetkililerin huzurevinde takdim ettiği sertifika sonrası Tomiko, dünyanın yaşayan en yaşlı insanı olarak resmen kayıtlara geçti.

Maria Branyas'ın vefatından sonra dünyanın en yaşlı insanı ünvanını alan Tomiko, uzun ömrü ve sağlığıyla dikkat çekiyor. Tomiko Itooka, bu ünvanı kazanan en yaşlı Japonlardan biri olarak da tarihe geçti.

Tomiko Itooka, 111'inci yaş gününde

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa