Erdoğan'dan Narin üzerinden dikkat çeken açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ve katledilen Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 15:23
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 15:47
Erdoğan'dan Narin üzerinden dikkat çeken açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni"nde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da hunharca katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti üzerinden açıklamalarda bulundu.

"Çocukların naaşı üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyeceğiz"

Erdoğan, çocukların naaşı üzerinden siyasi ve ideolojik hesaplaşma yapılmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Özellikle bölücü terör örgütü tarafından katledilen çocuklar konusunda sessiz kalanların şimdi riyakarlık yaptığını belirtti. 

"Sosyal medya operasyon aygıtına dönüştü"

Cumhurbaşkanı ayrıca, sosyal medyanın kontrolsüz bir operasyon aygıtına dönüşmesinden endişe duyduğunu ifade etti. Hiçbir ahlaki sınırın olmadığı bu mecraların adaletin temel ilkelerine zarar verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada "infaz mangalarının" her gün hedef bulduğunu ve bu durumun pek çok hukuksuzluğa yol açtığını belirtti. Yayınlar yapılırken yürüyen soruşturmaların selametinin korunmasının herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaletin reyting ve etkileşim kaygılarına kurban edilmemesi gerektiğini, toplumsal hassasiyetlerin yargı kararlarında gözetilmesinin önemli olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı ayrıca, adalet sisteminin güçlendirildiğini, hakim ve savcı sayısının artırıldığını ve bu alandaki eğitimin iyileştirildiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa