Ankara'da motorcular pedallarını gazilerle birlikte çevirdi!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteği yapılan Gaziler Sürüşünde motor tutkunları, pedallarını gaziler, gazi ve şehit yakınlarıyla birlikte çevirdi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 15:33
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 16:26
Ankara'da motorcular pedallarını gazilerle birlikte çevirdi!
Ecem Çetin Editör

Ankara'da Harley Davidson Sahipleri Ankara Chapter  ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği'nin iş birliğince yürütülen "Gaziler Sürüşü" etkinliğinin bu yıl 16. düzenlendi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), etkinliğe destek sağladı. Bu özel etkinliğe, Türkiye’nin dört bir yanından Başkent’e gelen 350 Harley Davidson tutkunu katıldı. 

Motorcular, etkinlik kapsamında gaziler ile gazi ve şehit yakınlarını motorlarının arkasına alarak Ankara’da bir şehir turu gerçekleştirdi.

Gaziler Sürüşü'nde yer alan motorcular, başkent turunun ardından Anıtkabir’e giderek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Etkinliğe Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı ev sahipliği yaptı. 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Celal Ünal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verişinin 103’üncü yılı münasebetiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü olarak Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Harley Davidson motosiklet ekibi ve gazilerle buluştuklarını ve kahraman gazilerin Gaziler Günü’nü kutladıklarını ifade etti. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, şu ifadeleri kullandı; 

Harley Davidson Sahipleri Ankara Chapter Başkanı Önder İlbay, Bu sene etkinlik için Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Ankara Emniyetinden ve Ankara Valiliğinden aldıkları desteklerle ortaya güzel işler çıkartmaya çalıştıklarını söyledi.

Önder İlbay, amaçlarının gaziler ile ilgili bir farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti.

"Onları önere etmek bizim boynumuzun borcudur" 

İlbay, "Gazilerimiz bu vatanın bütünlüğü için, milli değerlerimiz için hiç düşünmeden canlarını tehlikeye atmışlar, bu uğurda gazilik unvanına erişmişler. Onları önere etmek bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa