Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar açıklandı.Mahkeme 18 sanığın tahliye talebini reddetti. Bir sonraki dava 11 Ekim'e ertelendi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 15:39
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 16:09
Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar
O
Onur Çetinkaya Editör

8 Eylül 2023’te Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ı yurtdışına kaçmak isterken yakaladı.

Ankara Emniyeti'ne sıçrayan ve 3 polis şefinin gözaltına alınmasıyla devam eden Ayhan Bora Kaplan soruşturması Türkiye'nin gündemine oturdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, eski Şube Komiserleri Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve Metehan İlkyaz'ın yanı sıra sivil sanıklar Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik hakkında dava açıldı. İddianamede, Kerem Gökay Öner'e 'Görevi kötüye kullanma', 'Göreve ilişkin sırrın açıklanması' ve 'Suçluyu kayırma' suçlarından 2 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer polis memurları ise bu suçlara ek olarak 'Tanığı etkilemeye teşebbüs' suçlamasıyla 4 yıldan 15 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

18 Temmuz'da Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, 6'sı tutuklu olmak üzere toplam 11 sanık yargılandı. Mahkeme, Organize Şube Komiseri Metehan İlkyaz'ın tahliyesine karar verirken, diğer 5 sanığın tutukluluk hallerinin 14 Ağustos'ta yeniden incelenmesine hükmetti.

14 Ağustos'ta gerçekleşen duruşmada, tutuklu sanıklar Murat Çelik, Şevket Demircan, Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve sivil sanık Ramazan Kubat'ın tutukluluk hallerine ilişkin yaptıkları itirazlar mahkeme tarafından değerlendirildi. Ancak mahkeme, bu itirazları reddederek sanıkların mevcut tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik 18'i tutuklu olmak üzere toplam 61 kişinin yargılandığı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek 18 sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Cezaevi Kampüsü'nde gerçekleştirildi ve davanın bir sonraki duruşması 11 Ekim'e ertelendi.

Duruşma sırasında, tutuklu sanıklardan Hasan Arslantaş'ın avukatı, soruşturmada savcı ve bazı emniyet personellerinin aleyhte delil toplamak amacıyla hareket ettiğini öne sürerek müvekkilinin adli kontrol şartlarıyla tahliyesini talep etti. Ancak, mahkeme bu talepleri reddetti ve yargılama süreci devam edecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa