Almanya'daki yangında 2 Türk vatandaşı vefat etti

Dışişleri Bakanlığından Almanya'daki yangınla ilgili yapılan açıklamada 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 16:27
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 16:37
Almanya'daki yangında 2 Türk vatandaşı vefat etti
AA
Kaynak AA-DHA

Eberswalde’de yangın: Türk vatandaşları yaşamını yitirdi

Almanya'nın Brandenburg eyaletine bağlı Eberswalde şehrinde çıkan yangın sonucu 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği duyuruldu. Olay, 15 Eylül tarihinde meydana geldi ve yerel makamlar tarafından soruşturma başlatıldı.

Dışişleri Bakanlığından açıklama

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yangının detaylarına yer verildi. Açıklamada, “Almanya'nın Eberswalde şehrinde dün çıkan bir yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili yerel makamlar tarafından soruşturma başlatılmıştır. Berlin Başkonsolosluğumuz yanan binada incelemelerde bulunmuş ve gelişmeleri yakından takip etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Soruşturma devam ediyor

Yangınla ilgili soruşturmanın Almanya’daki yetkili makamlarca sürdürüldüğü belirtilirken, Berlin Başkonsolosluğu olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Yangının çıkış nedeni ve detayları hakkında resmi açıklamalar bekleniyor.

Bu üzücü olayla ilgili gelişmelerin titizlikle takip edildiği, hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının ailelerine başsağlığı mesajları iletildi.

Olay

Almanya'nın başkenti Berlin'in kuzeyinde yer alan Eberswalde şehrinde bir evde yangın çıkmış, bir Türk anneyle 5 yaşındaki oğlu vefat etmişti. Binanın hemen alt katındaki katta döner işletmesinin olduğu ve yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediği duyurulmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa