Özgür Özel, HÜDAPAR'ın 'anayasa açıklamasına' tepki gösterdi!

Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Anayasa'nın 4. maddesi olmasın" açıklamasına CHP Lideri Özgür Özel, tepki gösterdi. Özel, "Seçimde sustu, şimdi konuşuyor" dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 17:08
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 17:47
Özgür Özel, HÜDAPAR'ın 'anayasa açıklamasına' tepki gösterdi!
Ecem Çetin Editör

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Anayasa'nın 4. maddesi olmasın" açıklaması siyasetin yeni tartışma gündemi oldu. 

Balıkesir Susurluk'ta açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Zekeriya Yapıcıoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. 

"Mikrop mikroptur"

"Şimdi seçim zamanı susturdular" CHP Lideri Özel, şu ifadeleri kullandı;

"Sen bu HÜDA PAR’a ne diyorsun Devlet Bey?"

Milliyet Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Özgür Özel, şunları söyledi;

Anayasa'nın ilk 4 maddesi

1. Madde: Devletin Şekli Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

2. Madde: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde; insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

3. Madde: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara’dır.

4. Madde: Anayasa’nın 1’inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Zekeriya Yapıcıoğlu'nun açıklamalarına ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan MHP kaynakları, Anayasa’nın 4. maddesinin korunduğunu ve partinin, partililerin bu konuda tavrının net olduğunu ifade etti. MHP'li kaynaklar, sadece HÜDA-PAR’ı kendi görüşünü aktardığını belirtti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa