Türk anne ve oğlunun öldüğü yangına soruşturma!

Almanya’nın Brandenburg eyaletine bağlı Eberswalde kentinde, Türk anne ile oğlunun ölümüne neden olan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 17:37
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 17:41
Türk anne ve oğlunun öldüğü yangına soruşturma!
DHA
Kaynak DHA

Almanya'da çıkan yangında 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Almanya'nın Brandenburg eyaletindeki Eberswalde kentinde bir apartmanda çıkan yangında 2 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, Alman polisi olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Yangın gece saatlerinde çıktı

Brandenburg Polisi'nden yapılan açıklamaya göre, yangın 15 Eylül 2024 gecesi saat 23.00 civarında, Friedrich-Ebert-Strabe'deki bir apartmanda çıktı. Hem konut hem de ticari alan olarak kullanılan binada çıkan yangının sebebi henüz bilinmiyor. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürülürken, adli tıp ekipleri bina içinde yanmış iki ceset buldu.

Cesetlerin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor

Adli tıp ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemeler sonucunda, bulunan cesetlerin kimliklerinin netleştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Yetkililer, ölen kişilerin kimliklerinin şüpheye yer bırakmayacak şekilde tespit edilmesini beklediklerini belirtti. Polis, yangının çıkış sebebini araştırırken, tanıklardan yardım istiyor.

Yangınla ilgili tanıklar aranıyor

Yangınla ilgili soruşturmayı başlatan kriminal ekip, yangının meydana geldiği Friedrich-Ebert-Strabe bölgesinde veya Eberswalde'deki pazarda, Pazar gecesi saat 22.00 ile gece yarısı arasında şüpheli bir durum gözlemleyenlerin Barnim polis karakoluna başvurmasını istedi. Tanıklardan gelecek bilgilerle yangının nedeni aydınlatılmaya çalışılıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı olayla ilgili açıklama yaptı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yangınla ilgili bir açıklama yaparak, iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini doğruladı. Bakanlık, "Almanya'nın Eberswalde şehrinde dün gece çıkan yangında iki vatandaşımız yaşamını yitirdi. Yerel makamlarca olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Berlin Başkonsolosluğumuz, yanan binada incelemelerde bulundu ve gelişmeleri yakından takip ediyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa