Biden’dan Trump’a suikast girişimi sonrası ilk açıklama

Trump’a yönelik suikast girişimi sonrası ilk kez konuşan ABD Başkanı Joe Bıden "“Gizli Servis’in daha fazla yardıma ihtiyacı olduğu” açıklamasını yaptı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 17:53
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 18:11
Biden’dan Trump’a suikast girişimi sonrası ilk açıklama
EK
Esra Koçak Editör

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin engellenmesinin ardından ilk kez konuştu. Biden, bu tür olayların önlenmesi için ABD Gizli Servisi'nin daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Biden, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazar günü Florida'daki bir golf sahasında yaşanan olayla ilgili henüz tam bir raporun kendisine ulaşmadığını belirtti. Ayrıca, eski başkan Donald Trump'ın durumunun iyi olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Öte yandan, Trump'ın Florida'daki evinde Gizli Servis’in müdür vekili ile bir görüşme yapacağı bilgisi paylaşıldı.

Ne olmuştu?

Dün, Eski ABD Başkanı ve kasımda yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçiler için yarışacak olan Donald Trump'ın Florida'da bulunduğu golf sahasında silah sesleri duyulmuştu. 

Olayın yaşandığı sahanın çalılıklarında silah bulunmuş ve Ryan Wesley Routh isimli bir şüpheli gözaltına alınmıştı. 

Trump, olayın ardından "asla pes etmeyeceğini" ifade ederek, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim" demişti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) olayla ilgili soruşturmasını sürüyor.

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki miting sırasında uğradığı suikast girişiminden kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa