Kartal'da film gibi soygun! 1 milyon lirayı çuvala koyup kaçtılar

Kartal'da bir kuyumcuya silahlı ve maskeli giren 5 kişi, yaklaşık 1 milyon lira değerinde altın çaldı. Film sahnelerini aratmayan o anlar kameraya yansıdı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 18:19
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 18:30
Kartal'da film gibi soygun! 1 milyon lirayı çuvala koyup kaçtılar
Kübra Şenal Editör

Olay, dün sabah saat 04.50 sıralarında Kartal Cevizli Mahallesi, Saraylar Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, silahlı ve yüzleri maskeli 5 kişi bir otomobille kuyumcunun önüne geldi. Levye kullanarak dükkanın kepenk ve kapı kilitlerini kıran soyguncular, hızla içeri girip vitrin camlarını da kırarak altınları çaldı. 

Hırsızlar, kısa sürede soygunu tamamlayarak geldikleri otomobile binip izlerini kaybettirdi.

Vatandaşlar müdahale etmeye çalıştı

Çevrede bulunan vatandaşlar soygunculara müdahale etmeye çalışsa da, soyguncular silahla karşılık verdi. Bu sırada, kuyumcunun karşısındaki bir dairenin camına da kurşunlar isabet etti. Olayın hemen ardından polis ekipleri ihbar üzerine bölgeye sevk edildi. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek soyguncuların yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

"Cana geleceğine mala gelsin"

Kuyumcu dükkanının sahibi Bahattin Gündüz, soygunun nasıl gerçekleştiğini anlattı. "Pazar günü sabah 04.58'de kimliği belirsiz 5 kişi kepengi zorlayarak içeriye giriyorlar. İçeri girdikten sonra her yeri yağmalıyorlar. Alarm devreye giriyor, ancak her şey 2 dakika içinde oluyor. Yaklaşık 1 milyon liranın üzerinde zararım var.

Karşı binaya ve yoldan geçen motosikletlilere ateş açtılar. İnsanlar zarar görebilirdi.

Cana geleceğine mala gelsin. Polise haber verdik, onlar ben gelmeden olay yerine gelmişti. Neyse ki polisle karşılaşmamışlar, zira onların canı daha kıymetli" dedi.

Soyguncuların yakalanması için başlatılan polis çalışması devam ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa