Tekirdağ Baro Başkanı'ndan Sıla bebekle ilgili açıklama: Durumu kötü

Tekirdağ'da şiddet ve cinsel istismara maruz kalan 2 yaşındaki Sıla bebekle ilgili soruşturmaya ilişkin açıklama yapan Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün "Çocuğumuzun sağlık durumu şu aşamada kötü stabil olarak devam ediyor" dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 18:20
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 19:02
Tekirdağ Baro Başkanı'ndan Sıla bebekle ilgili açıklama: Durumu kötü
DHA
Kaynak DHA

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan S.Y.,(2), soruşturmasında baro olarak yürüttükleri çalışmayı düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. 

Dosyada gizlilik kararı bulunduğunu hatırlatan Gürcün, "bu duruma riayet etmek kaydıyla önemli gördükleri hususları anlatmak istediğini belirterek, Hep söyledik; burada Tekirdağ kamuoyunun içinin rahat olması gerekiyor. Etkin bir soruşturma yürütüldü ve bu soruşturma gerçekten çok taraflı ve ilk başta söylediğimiz gibi henüz daha raporlar gelmeden, ATK raporları henüz daha ulaşmadan savcılık itirafları aldı ve suçtaki suçlar sübut bulmuş oldu. Ayriyeten ATK raporlarıyla durum tescil edilmiş olacak. Böyle önemli bir durumda kamuoyunun tabii ki sessiz kalmaması, buradaki sürece karşı etkin bir soruşturma yürütüldüğünün bilinmesi gerekmekte. Biz de bu anlamda Tekirdağ Barosu olarak bu sürecin doğru şekilde yürütüldüğünü bir kez daha bilinmesini istiyoruz. Bu vesileyle soruşturma yürüten soruşturma makamlarını keza emniyet müdürlüğümüzü ve bebeğimizin sıhhati için dört gözle çalışan hastane yönetimimizi kutluyoruz. İnşallah S.Y., bebeğimiz sağlığına kavuşacak. Durumuyla ilgili de az önce toplantıya girmeden önce başhekimimizle bir görüşme gerçekleştirerek sağlık durumu hakkında son bilgiyi de aldım. Çocuğumuzun sağlık durumu şu aşamada kötü stabil olarak devam ediyor. Ne yazık ki beyin kanamasının etkileri birden fazla yerde meydana geldiğinden, beyin kanaması birden fazla yerde ortaya çıkınca bebeğimiz ciddi bir travmayla karşı karşıya. Dualarımız bebeğimizle. Bunun da bilinmesini istiyorum" dedi.

"Evde başkaları varken kapıyı kapatmışlar"

Şiddet ve cinsel istismara uğrayan S.Y.'nin durumunu annesinin gizlediğini anlatan Gürcün, Bu anlamda çocuğun bugünkü sağlık durumunun ortaya çıkmasına sebebiyet veren aslında bu geç müdahale olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Şöyle bir ifade edebileceğimiz bazı bilgiler size paylaşmak istiyoruz. Bugün keşif yapılan mahallede, olayın oluş biçimiyle ilgili de bir çalışma yürütüldü. Cinsel istismarı vuku bulduğu sırada evde başka çocukların da olduğu ve çok yaşlı durumda olan bir babaannenin bulunduğunu biliyoruz. İki şüpheli, iki suça sürüklenen çocuk kapıyı kapatarak ne yazık ki çocuğumuzun üzerinde bu elim fiilleri gerçekleştirdiklerini öğreniyoruz. Savcılık makamları tüm dijital verilere el koymuş durumda. Bunlar inceleniyor. Başkaca suç ve suç şüphesi orada tutulacak ne varsa bunlarla ilgili de ek tahkikat yürütüleceğini, soruşturma makamlığından edindiğimiz bilgiler olarak sizlerle paylaşıyoruz dedi.

'Anne 2 ay önce cezaevinden çıkmış"

Başkan Gürcün, S.Y.'nin birden fazla noktada beyin kanaması geçirdiğini belirterek şunları söyledi: 

.

'Sıla bebeğin vücudunda diş izleri var"

Bebeğin vücudunda diş işleri bulunduğunu söyleyen Gürcün, "Diş iziyle ilgili yaptığımız görüşmelerden edindiğiniz bilgi diş izinin varlığını doğruluyor. Bu anlamda sayısal olarak şu kadardır dememiz pek mümkün değil. Ancak diş izleri var ve bu diş izlerinin şüphelilerin çene yapılarının hangisine uyduğunu da çıkartılması için Adli Tıp Kurumu'na bunlar örnekler gönderildi. Henüz daha bir dönüş olmadı. Bu aşamada devam tahkikat devam ediyor diyebiliriz. Tekirdağ Barosu olarak etkin soruşturma yürütülmesi için tüm imkanlarımız seferber ederek bu dosyayı takibimize aldık. Gerek çocuk hakları komisyonu başkanımız ve yönetimi olsun, gerek yönetim kurulu üyelerimiz olsun. Biz bu süreci sonuna kadar takip edeceğimizin bilinmesini isteriz. Ne yazık ki toplumumuzda ve sosyal medyada bu tür olaylar çıktığı andan itibaren ilk yazılan şey 'idam istiyoruz' olur. Biz bir hukuk kurumuyuz. Yasalara bağlı ve yasaların bu anlamda doğru uygulanması için görev alan kişideyiz. Türkiye'de biz bir idam tartışmasının açılmasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hastaneye götürmemesi ihmalkarlıktı"

Anne Bakiye Yeniçeri’nin, çocuğunun düşme sonrası yaşadığı sağlık sorunlarını gizlediğini ve hastaneye götürmeyerek durumu ağırlaştırdığını ifade eden Gürcün, annenin çocuğa yeterli bakımı sağlayamadığını ve devletin bu konuda devreye girmesi gerektiğini belirtti. Savcılığın, olay sonrası çocuğun korunması için gereken adımları attığını ve sürecin takip edildiğini açıkladı.

"Ablasında istismar bulgusu yok"

S.Y.’nin 5 yaşındaki ablasının da devlet koruması altına alındığını söyleyen Gürcün, ablanın cinsel istismara uğrayıp uğramadığı konusunda yapılan muayenelerde olumsuz bir bulguya rastlanmadığını belirtti. Sosyal medyada dolaşan asılsız iddiaların süreci zorlaştırdığını söyleyen Gürcün, tüm toplumu sağduyulu olmaya çağırdı.

"Şüpheliler suça sürüklenen çocuklar"

Gürcün, tutuklanan iki çocuğun 15 yaşından küçük olduğunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezalarının yarı oranda indirilebileceğini belirtti. Ceza infazının temel amacının rehabilitasyon olduğuna dikkat çeken Gürcün, devletin bu çocukları topluma kazandırmak için çalışmalar yürüteceğini söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa