Depremzede öğrenciler "Benim Hikayem Projesi" ile kamerayla tanıştı

Gaziantep'te yaşayan depremzede öğrenciler Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından yürütülen "Benim Hikayem Projesi" vasıtasıyla kamerayla tanıştı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 19:11
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 20:26
Depremzede öğrenciler ''Benim Hikayem Projesi'' ile kamerayla tanıştı
EK
Esra Koçak Editör

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen "Benim Hikayem Projesi" kapsamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki öğrenciler kamerayla tanıştı. Proje, deprem bölgesindeki çocukların yaratıcı becerilerini geliştirmeyi ve vizörün dünyasına adım atmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Kameramanlığın incelikleri öğrencilere anlatıldı

Proje kapsamında, İslahiye Pınarbaşı Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, kameramanlığın önemine ve kameranın teknik özelliklerine dair bilgiler verdi. Öğrencilere röportaj tekniklerini de öğreten Polatel, onların gazetecilik dünyasıyla tanışmasını sağladı. Teorik bilgilerin ardından öğrenciler, sınıfta kamerayla deneme çekimleri yaparak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı buldu.

"Gezen Sinema" Tırı İle deneyim kazandılar

Dernek üyeleri ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Gezen Sinema" tırı etkinliği kapsamında Demokrasi Meydanı'nda öğrencilerle buluştu. Öğrenciler, kameranın karşısında anons deneyimi yaşayarak mesleğin inceliklerini öğrenme şansı yakaladı.

Hedef 50 bin çocuğa ulaşmak

Aytekin Polatel, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, 2017 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen "Benim Hikayem Projesi" kapsamında, bu yıl deprem bölgesinde okuyan çocuklara odaklandıklarını belirtti. Projeyle 9-14 yaş arası çocukları kamerayla tanıştırmayı hedeflediklerini ifade eden Polatel, "Bu yıl ilk durağımız Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Pınarbaşı Ortaokulu oldu. Burada çocuklara 'üçüncü göz' dediğimiz kameranın nasıl çalıştığını ve nasıl bakım yapılması gerektiğini anlattık. 8 yılda yaklaşık 50 bin çocuğa ulaştık. Amacımız depremden etkilenen 11 ildeki çocuklara da bu fırsatı sunmak" dedi.

Öğrencilerden pozitif geri dönüşler

Projeye katılan 6. sınıf öğrencisi Semih Buğra Yener, kamerayı ilk kez kullandığını belirterek, "Böyle bir deneyimi ilk defa yaşadım. Kameradan birilerine yakından bakmak gerçekten güzeldi" dedi. Bir diğer öğrenci, Samet Dönmez ise kamerayla çekim yapmanın eğlenceli olduğunu ve bu alanda daha fazla şey öğrenmek istediğini ifade etti.

"Benim Hikayem Projesi", önümüzdeki günlerde depremden etkilenen diğer illerde de devam edecek ve çocuklara sinema dünyasının kapılarını aralamaya devam edecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa