Çelik'ten Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili değerlendirme

AK Parti Sözcüsü Çelik, “Anayasanın ilk 4 maddesindeki temel prensiplerle ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 19:12
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 19:40
Çelik'ten Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili değerlendirme
EK
Esra Koçak Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı 2 saat sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK'nin ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, “Anayasanın ilk 4 maddesindeki temel prensiplerle ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir" dedi.

MYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Çelik, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun, yeni anayasa çalışmalarında Anayasa'nın 4'üncü maddesinin değiştirilmesi yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Anayasa'nın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Bu konudaki değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir. Daha önce de ben bu konuda açıklamalarımı ifade ettim. Burada daha önce de belli gündemler olduğunda sorulmuştu. Evet sivil bir anayasa istiyoruz. Türkiye'yi geleceğe taşıyacak, Türkiye yüzyılına taşıyacak bir anayasa istiyoruz. Darbe anayasasından kurtulmak ve milli iradeyi burada esası teşkil eden yapı haline getirecek bir anayasa istiyoruz ama herhangi bir şekilde Anayasa'nın ilk 4 maddesindeki temel prensiplerle ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir" diye konuştu.

Ne olmuştu?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldığı canlı yayında, ''Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" demişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa