Almanya'dan Türkiye için vize işlemleriyle ilgili açıklama

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, ülkedeki sınır kontrollerinin Türklere vize verme sürecini etkilemeyeceğini bildirdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 19:47
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 20:16
Almanya'dan Türkiye için vize işlemleriyle ilgili açıklama
EK
Esra Koçak Editör

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Almanya'da bugün itibarıyla geçici olarak uygulanacak sınır kontrolleri hakkında sosyal medya platformu X üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, sınır kontrollerinin güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici olarak uygulanacağı belirtildi.

Göç ve güvenlik nedenleriyle sınır kontrolleri

Açıklamaya göre, Almanya, ülkeye izinsiz girişleri engellemek amacıyla geçici sınır kontrolleri başlattı. Bu tedbirin Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Schengen bölgesindeki diğer ülkelere önceden bildirildiği ifade edildi. Almanya'nın temel hedefi, ülkeye güvenli, düzenli ve yasal girişleri sağlamak olarak vurgulandı.

Seyahatlere etki etmeyecek, Türkiye için vize süreci normal

Sınır kontrollerine rağmen, ülkeler arasında seyahatin mümkün olacağı ve uzun bekleme sürelerinin oluşmaması için önlem alınacağı belirtilen açıklamada özellikle Türkiye'den Almanya'ya yapılacak vize başvurularının normal şekilde işlemeye devam edeceği ve bu süreçten etkilenmeyeceği açıklandı.

Sınır kontrolleri genişletildi

Almanya, daha önce Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında başlattığı kontrolleri Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka gibi ülkelere de genişletti. Almanya İçişleri Bakanlığı, düzensiz göçle mücadele için bu adımın atıldığını belirtti. Kontrollerin, ticaret ve günlük yaşam üzerindeki etkisini en aza indirmek için çaba gösterileceği de vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa