NATO'dan Rusya'yı kızdıracak liderlik teklifi! Ukrayna'yı destekleyen

Finlandiya'da kurulacak yeni NATO karargahına İsveç ve Finlandiya'nın liderlik etmesi için NATO'dan liderlik teklifi geldiği belirtildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 20:30
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 20:59
NATO'dan Rusya'yı kızdıracak liderlik teklifi! Ukrayna'yı destekleyen
Kübra Şenal Editör

NATO'dan Rusya'yı es geçen bir hamle geldi. Finlandiya'da kurulacak yeni NATO karargahı için Rusya karşısında Ukrayna'nın yanında olduğunu söyleyen Finlandiya'ya İsveç ile beraber liderlik teklifi sunduğu öğrenildi. Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo ise, Ukrayna’ya verdikleri destekten ödün vermeyeceklerini belirtti. İki lider, ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kristersson'dan kuzey Avrupa'dan güçlü güvenlik mesajı

İsveç Başbakanı, bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Ortak amacımız, Baltık Denizi'nden Arktika bölgesine kadar Kuzey Avrupa'nın güvenliğine NATO çerçevesinde destek sağlamak. Bu karargah, NATO'nun savunma yeteneklerini önemli ölçüde güçlendirecek" dedi.

Orpo: Ukrayna'yı desteklemek en büyük önceliğimiz

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo ise Ukrayna’nın Rusya karşısında kendini savunma mücadelesine olan desteklerinin süreceğini vurguladı. Orpo, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirterek, "Rusya’nın 2022’deki tam ölçekli işgali, Birleşmiş Milletler Şartı'nı açıkça ihlal etmektedir. Bu saldırılar Ukrayna halkına büyük acılar getirirken, Avrupa ve küresel güvenliği tehdit ediyor. Ukrayna'nın bu savaşta kendini savunmasını desteklemek bizim en büyük önceliğimizdir" diye konuştu.

İki ülkenin liderleri, NATO'nun kuzeydeki varlığını güçlendirmek ve Ukrayna’ya verilen desteği sürdüreceklerini bir kez daha teyit ederek, ortak güvenlik hedeflerine yönelik işbirliğinin altını çizdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa