Narin Güran'ın abisi Diyarbakır Barosu'ndan avukat istedi

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında ağabey Baran Güran, Diyarbakır Barosu’ndan hukuki destek talep etti.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 21:29
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 22:06
Narin Güran'ın abisi Diyarbakır Barosu'ndan avukat istedi
DHA
Kaynak DHA

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, baro olarak bu süreçteki rollerine dair açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Barosu soruşturmayı yakından takip ediyor

Gazetecilerin "Baro olarak dosyadaki rolünüz ne olacak?" sorusunu yanıtlayan Eren, Narin Güran dosyasını ilk günden beri takip ettiklerini belirtti. Soruşturma dosyasına müşteki olarak başvurduklarını hatırlatan Eren, bu konuda henüz bir karar verilmediğini de ekledi.

Ağabeyden hukuki destek talebi

Eren, Narin Güran’ın ağabeyi Baran Güran’ın, Diyarbakır Barosu’ndan hukuki destek talebinde bulunduğunu belirterek, ağabeyin kardeşinin faillerinin bulunması ve cezalandırılması için hukuki yardım istediğini söyledi. Ağabeyin baroya vekaletname verdiğini belirten Eren, "Bu vekaletnameyle, Diyarbakır Barosu olarak resmi yazılı delil toplanması talebi gibi soruşturmanın her aşamasında süreci takip edebilme hakkına sahip olduk" dedi.

Soruşturma komisyonu kuruldu

Baro Başkanı Eren, Diyarbakır Barosu’nun Çocuk Hakları Merkezi, Kadın Hakları Merkezi ve tecrübeli avukatlardan oluşan bir komisyon kurarak davayı daha yakından takip edeceklerini açıkladı. Komisyonun yaklaşık 10 avukattan oluşacağını belirten Eren, soruşturma sürecinde aktif bir rol oynayacaklarını ifade etti.

Adli Tıp Raporu bekleniyor

Gazetecilerin, "Sonuca yaklaşıldı mı?" sorusunu yanıtlayan Eren, ifade ve gözaltı işlemlerinin sürdüğünü, ancak Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporların önemli olduğunu vurguladı. Eren, Narin Güran’ın ölüm sebebine ilişkin adli tıp raporunun henüz gelmediğini, bu nedenle soruşturma dosyasında yeni bir gelişme olmadığını kaydederken, DNA raporlarının ise daha önce dosyaya ulaştığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa