TikTok'un ABD'de durumu ne olacak?

TikTok, ABD'de ocak ayında yasaklanma ihtimaline karşı geleceğini belirleyecek davada temyiz mahkemesinde sözlü savunmasını yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 22:15
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 22:32
TikTok'un ABD'de durumu ne olacak?
AA
Kaynak AA

Çinli sosyal medya platformu TikTok, ABD'de ocak ayında yasaklanma ihtimaline karşı hayati önem taşıyan bir temyiz duruşmasında Adalet Bakanlığına karşı savunma yaptı. Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesinde gerçekleşen duruşmada, TikTok ve ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri sözlü savunmalarını sundu.

Savunmalar için 25'er dakika verildi

Üç hâkimden oluşan temyiz heyetinin karar vereceği duruşmada, her iki tarafa da savunmalarını yapmak için 25'er dakika süre tanındı. TikTok, ABD yönetiminin yasaklama kararının Amerikan Anayasası'nın 1. Maddesi'ndeki ifade özgürlüğü ilkesine ve "açık internet" politikasına aykırı olduğunu öne sürdü. Şirket ayrıca, ByteDance ile olan ilişkisinin sona erdirilmesi için tanınan sürenin çok kısa olduğunu, bunun teknik ve pratik anlamda mümkün olmadığını savundu.

ABD Adalet Bakanlığı: ByteDance ile ilişki bitmeli

ABD Adalet Bakanlığı ise TikTok'un Çinli ana şirketi ByteDance ile olan ilişkisini kesmesi gerektiğini savundu. Bakanlık, aksi takdirde ABD Başkanı Joe Biden’ın nisan ayında imzaladığı yasa doğrultusunda platformun yasaklanacağını belirtti.

TikTok'un geleceği temyiz mahkemesinin kararında

Yargıçların, tarafları dinledikten sonra birkaç hafta içinde TikTok'un yasaklanma talebinin haklı olup olmadığına karar vermesi bekleniyor. ABD yönetimi, geçen yıl TikTok'u Amerikalı kullanıcıların verilerini Çin hükümetine açmakla suçlamış ve platformun ya bir ABD'li firmaya satılmasını ya da yasaklanmasını istemişti. Başkan Biden, mart ayında Kongre'den geçen yasayı nisan ayında imzalamıştı. TikTok’a, ocak 2025’e kadar ByteDance ile tüm ilişkisini bitirme süresi tanındı, aksi takdirde platform ABD'de yasaklanacak.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa