Filistin Devlet Başkanı Abbas, 18 Eylül'de İspanya'ya gidecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, 18 Eylül'de İspanya'nın başkenti Madrid'i ziyaret edeceği bildirildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 23:06
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 23:21
Filistin Devlet Başkanı Abbas, 18 Eylül'de İspanya'ya gidecek
EK
Esra Koçak Editör

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, 18 Eylül'de İspanya'nın başkenti Madrid'e resmi bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı. Bu ziyaret, İspanya'nın Filistin'i tanımasının ardından Abbas'ın bu ülkeye yapacağı ilk resmi ziyaret olacak.

İspanya'nın Filistin Büyükelçisi güven mektubunu sundu

İspanya'nın, 28 Mayıs'ta resmi olarak Filistin'i tanımasıyla Madrid'deki ilk büyükelçisi unvanını kazanan Hüsnü Abdulvahid, Kral 6. Felipe'ye güven mektubunu sundu. Büyükelçi Abdulvahid, mektubu sunduktan sonra yaptığı açıklamada, İspanya'nın Filistin'e sürekli destek verdiğini vurguladı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin doğru yolda ilerlediğini belirtti. Ayrıca, Filistin'in barış ve siyasi çözüm arayışlarına İspanya'nın katkı sağladığını dile getirdi.

"İspanya, İsrail'in soykırımına göz yummadı"

Abdulvahid, İspanya'nın Filistin'e koşulsuz desteği için teşekkür ederek, ülkenin İsrail'in politikalarına karşı durduğunu ve İsrail'e "öldürme ruhsatı" veren ülkelerin tuzağına düşmediğini ifade etti.

Abbas, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile görüşecek

Mahmud Abbas’ın Madrid ziyareti sırasında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir araya gelmesi planlanıyor. İspanya'nın Filistin'i tanımasının ardından iki ülke arasındaki ilk hükümetler arası zirvenin de yıl sonundan önce yapılması öngörülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa