Antalya'da 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde, "Opera Gala Gecesi" ile unutulmaz anlar yaşandı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 00:29
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 00:58
Antalya'da 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali
Kübra Şenal Editör

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen konserde, Devlet Opera ve Balesi'nin uluslararası alanda başarılar elde eden genç opera solistleri sahne aldı.

Ünlü bestecilerin eserlerinden geniş repertuvar

Konserde sahne alan solistler arasında soprano Çiğdem Soyarslan ve Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü yer aldı. Sanatçılara, şef Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti. Programda Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi ve Wolfgang Amadeus Mozart gibi ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan geniş bir repertuvar sunuldu.

Şef Skanderbeg'in duygu dolu anları

Konser öncesi konuşan şef Lorenzo Castriota Skanderbeg, Aspendos'ta sanatseverlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Skanderbeg, "Bu akşam büyük bir gala konseri için sahnedeyiz. Solistlerimiz hem ciddi hem de neşeli aryalarla sahnede olacak. Sanatçılarımızla çalışmak çok keyifliydi ve bu gece farklı repertuvarlarla dolu zengin bir performans sunacağız" ifadelerini kullandı.

Aspendos'ta eşsiz atmosfer

Bariton Faik Mansuroğlu, Aspendos'ta ikinci kez sahneye çıktığını ifade ederek, bu eşsiz atmosferde şarkı söylemenin bir opera sanatçısı için büyük bir onur olduğunu söyledi. Tenor Mert Süngü ise Aspendos’un en iyi korunan antik tiyatrolardan biri olduğuna dikkat çekerek, ilk kez bu sahnede olmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

20 Eylül'de 'Kuğu Gölü' balesi

Aspendos Opera ve Bale Festivali, 20 Eylül'de İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan "Kuğu Gölü" balesi ile devam edecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa