Intel'den Amazon'a yapay zeka çipi...

Intel, Amazon Web Services (AWS) ile stratejik işbirliğini genişlettiklerini ve AWS için yapay zeka çipi üreteceğini duyurdu.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 06:55
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 06:55
Intel'den Amazon'a yapay zeka çipi...
EM
Erhan Meyveci Editör

Intel, Amazon Web Services (AWS) ile stratejik işbirliğini genişleterek AWS için yapay zeka (AI) çipi üreteceğini duyurdu. Bu işbirliği, özel çip tasarımlarına yönelik çok yıllık ve milyarlarca dolarlık bir yatırım çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Yapay Zeka Ekosistemi ve ABD Yarı İletken Üretimi Destekleniyor

Intel ve AWS arasındaki bu anlaşma, ABD'de yarı iletken üretimini hızlandırma ve Ohio'da yapay zeka ekosistemi oluşturma yönündeki taahhütleri pekiştiriyor. Intel, bu işbirliği kapsamında AWS için özel yapay zeka çipleri tasarlayacak ve üretecek. AWS, Ohio eyaletinde 2015'ten bu yana 10,3 milyar dolarlık yatırım yapmış olup, Central Ohio'daki veri merkezi operasyonlarını genişletmek amacıyla 7,8 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapmayı planlıyor.

Intel'in "Güvenli Bölge" Programına Katkısı

Intel'den yapılan bir diğer açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin "Güvenli Bölge" programı kapsamında, ABD'deki ileri teknoloji yarı iletken üretimini genişletme hedefi doğrultusunda, Intel'e CHIPS ve Bilim Yasası uyarınca 3 milyar dolara kadar doğrudan fon sağlayacağı bildirildi. Bu fon, Intel’in ABD hükümeti için güvenilir yarı iletken üretimini artırma çabalarına destek olacak.

Bu işbirliği, hem yarı iletken üretiminde ABD'nin stratejik hedeflerine katkı sağlıyor hem de yapay zeka teknolojilerinin hızla gelişmesine olanak tanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa