Artvin'de sağanak yağış etkili oldu

Artvin'de kuvvetli yağışın ardından taşkın ve heyelan meydana geldi. Çok sayıda köy yolu kapandı... İşte bölgede son durum...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 07:10
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 07:10
Artvin'de sağanak yağış etkili oldu
EM
Erhan Meyveci Editör

Artvin'de etkili olan sağanak yağış, Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerinde taşkın ve heyelanlara yol açtı. Üç ilçede toplam 32 köy yolu ulaşıma kapandı. Özellikle Kapisre Deresi çevresinde taşkın riski nedeniyle sanayi sitesi ve bir öğrenci yurdu tahliye edildi.

Kapisre Deresi Çevresinde Güvenlik Önlemleri Alındı

Sağanak yağış, akşam saatlerinde Artvin genelinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Arhavi ilçesinde cadde ve sokaklar yağmur sularıyla dolarken, Kapisre Deresi'nin su seviyesinin yükselmesi nedeniyle bölgedeki sanayi sitesi sakinleri ve bir öğrenci yurdu tedbir amaçlı tahliye edildi.

AFAD Kurtarma Çalışmaları Başlattı

Hopa ilçesi Sundura Mahallesi'nde, çay toplarken yağış nedeniyle mahsur kalan 56 yaşındaki Bedriye Yarar, AFAD ve Hopa Arama Kurtarma Ekipleri tarafından güvenli bir bölgeye taşındı. Ayrıca, Arhavi'de 18, Borçka'da 8 ve Hopa'da 6 köy yolu, sel ve heyelan nedeniyle kapandı. İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ ve ilçe belediyeleri kapalı yolları açmak için çalışmalara başladı.

Vali Ünsal'dan İnceleme ve Açıklamalar

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, yağışlardan en çok etkilenen Arhavi ve Hopa ilçelerinde incelemelerde bulundu. Kapisre Deresi'nde olası taşkın riskine karşı yürütülen çalışmaları yerinde değerlendiren Vali Ünsal, il genelinde olası acil durumlara karşı tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğunu belirterek, "Halkımızın güvenliği için ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa