Donald Trump'a yönelik ikinci saldırı için 'çok ciddi' tanımı...

FBI, Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayı "oldukça ciddi" şeklinde tanımlandığını duyurdu. İşte habere dair ayrıntılar...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 07:35
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 07:35
Donald Trump'a yönelik ikinci saldırı için 'çok ciddi' tanımı...
EM
Erhan Meyveci Editör

ABD yetkilileri, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayla ilgili yeni bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bu olayı "oldukça ciddi" olarak nitelendirdi.

Gizli Servis’in Güvenlik Önlemleri ve Soruşturma Detayları

ABD Gizli Servisi Direktör Vekili Ronald Rowe, Florida'nın West Palm Beach kentinde düzenlenen basın toplantısında, Trump'ın Florida'daki yerleşkesinde "en üst düzeyde" güvenlik önlemlerinin alındığını ve Trump'ın bu konuda bilgilendirildiğini belirtti. Rowe, "Başkan Biden, eski Başkan Trump ve Başkan Yardımcısı Harris için en üst düzeyde koruma talimatı verdi" dedi. Şüpheli Ryan Wesley Routh'un, çalılıklarda 11 saat boyunca beklediği ancak Trump'ın görüş alanında olmadığını vurguladı.

FBI: "Olay Oldukça Ciddi"

FBI Miami Ofisi yetkilisi Jeffrey Veltri, olayı çok yönlü incelediklerini ve Routh'un sosyal medya hesaplarını mercek altına aldıklarını ifade etti. Şüphelinin sosyal medya üzerinden Afganistan'dan paralı savaşçılar bulup, Ukrayna'da savaştırma arayışında olduğu yönünde paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. FBI, şüphelinin yalnız mı hareket ettiğini yoksa bir grup ile mi çalıştığını araştırmaya devam ediyor.

Silah ve Ekipman Ele Geçirildi

Bölge polisi, şüphelinin yanında AK-47 tarzı, seri numarası silinmiş bir tüfek, dijital kamera, çanta ve yiyecek bulunduğunu açıkladı. Polis, şüpheliyle ilgili daha fazla delil toplamak amacıyla arama izni alarak araç ve elektronik cihazları incelemeye devam ediyor.

Olayın Gelişimi

Trump, 15 Eylül akşamı Florida'da bulunduğu esnada civarda silah sesleri duyulmuş ve kendisinin güvende olduğu bildirilmişti. Trump’ın seçim kampanyası direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump güvende" açıklamasını yapmıştı. Trump, olay sonrası destekçilerine gönderdiği bir mesajda, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak ben iyiyim ve güvendeyim" ifadelerini kullandı.

Eski Başkan Trump, daha önce 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki bir miting sırasında da bir suikast girişiminden kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa