ABD gözünü yine Irak'a çevirdi!

ABD, ''Hamas ve Husiler'in Irak'taki varlığı, ülkedeki çatışmaları derinleştirebilir'' açıklamasında bulundu...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 07:45
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 07:45
ABD gözünü yine Irak'a çevirdi!
EM
Erhan Meyveci Editör

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında Hamas ve Husiler'in Irak'ta ofis açmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Miller, bu grupların Irak'ta faaliyet göstermelerine izin verilmesinin, ülkenin istikrar ve egemenliğini tehdit ettiğini ve bu durumun Irak'ı daha derin bölgesel çatışmalara sürükleme riski taşıdığını vurguladı.

ABD’nin bu endişeleri doğrudan Irak hükümeti ile paylaştığını belirten Miller, "Hamas ve Husiler terörist örgütlerdir" ifadesini kullanarak, bu tür grupların varlığının Irak'ın hedeflerini baltalayabileceğini söyledi.

ABD'nin Duruşu

Miller, ABD'nin Irak'taki gruplarla ilgili duruşunun net olduğunu ve ABD'nin istikrarlı ve güvenli bir Irak'ı desteklediğini belirtti. Ayrıca, Bağdat yönetiminden, ABD personeline ve bölgedeki ABD güçlerine yönelik tehdit oluşturan her kişi ya da grubu sorumlu tutmalarını beklediklerini ifade etti.

ABD'nin Irak'tan Çekilme Görüşmeleri

Miller, ABD güçlerinin Irak'tan çekilmesi konusunda ise görüşmelerin sürdüğünü ve bu konunun birçok defa gündeme geldiğini belirtti. ABD ve Irak arasında devam eden ikili güvenlik ortaklığının düzenlenmesi ve küresel koalisyonun misyonunun sona erme sürecinin ele alındığı görüşmelerin devam ettiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa