Joe Biden, Donald Trump'a ulaşamamış...

ABD Başkanı Joe Biden'ın, "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın adından Donald Trump'ı telefonla aradığı, ancak ulaşamadığı bildirildi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 08:15
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 08:15
Joe Biden, Donald Trump'a ulaşamamış...
EM
Erhan Meyveci Editör

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 15 Eylül'de yaşanan ve eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir suikast girişimi olduğu belirtilen olay sonrası Trump'ı telefonla aradığı ancak ulaşamadığı bildirildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın olayın ertesi günü Trump'ı aradığı, ancak telefon görüşmesinin gerçekleşmediği belirtildi. Biden, Beyaz Saray'a girerken basın mensuplarına, "Onu aradım ancak müsait değildi, daha sonra tekrar deneyeceğim." ifadelerini kullandı.

Olayın Detayları

15 Eylül akşamı, Trump'ın Florida'da golf oynadığı sırada golf sahası yakınlarında silah sesleri duyulmuştu. Kısa süre sonra Trump’ın güvende olduğu açıklanmıştı. Trump'ın oğlu Donald Trump Jr., sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, olay sonrası bir AK-47 silahı bulunduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını duyurmuştu.

AP'ye konuşan kaynaklar, olay sırasında bir Gizli Servis ajanının şüpheliye ateş açtığını belirtmişti. Trump ise destekçilerine gönderdiği bir e-postada, "Etrafımda silah sesleri duyuldu, ancak söylentiler yayılmadan şunu söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

FBI Soruşturma Başlattı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), olayı suikast girişimi olarak değerlendirdiğini ve soruşturma başlattığını duyurdu. Biden ise Gizli Servis'in bu konuda daha fazla yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Bu olay, Trump’ın daha önce, 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki miting sırasında uğradığı bir başka suikast girişimini hatırlattı. Trump o olayda kulağından yaralanmıştı.

Biden'dan Trump'a "geçmiş olsun" telefonu

ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın ardından Trump'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın Trump ile görüştüğü ve yaşanan olay nedeniyle endişelerini paylaştığı belirtildi. Açıklamada, "Başkan Biden, eski Başkan Trump ile telefonda görüşerek sağlığının iyi olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. İki lider samimi bir görüşme gerçekleştirdi ve Trump da Biden'a bu nazik telefon için teşekkür etti." ifadesi yer aldı.

Trump da yaptığı yazılı açıklamada, Biden ile samimi bir görüşme yaptıklarını doğruladı.

Daha önce Biden, suikast girişimi olduğu düşünülen olayın ardından Trump'ı aradığını ancak o sırada ulaşamadığını, daha sonra tekrar arayacağını belirtmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa