Yusuf Tekin'den tarikat ve cemaat açıklaması...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullardaki "kayıt ücreti" iddialarına ve sivil toplum örgütüne bütçeden para verilmesi iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 08:35
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 08:35
Yusuf Tekin'den tarikat ve cemaat açıklaması...
EM
Erhan Meyveci Editör

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda "kayıt ücreti" ya da "zorla ücret alındığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Tekin, kayıt ücreti alınmadığını belirterek, bunun öğretmen ve idareciler üzerinde itibar zedeleyici bir iddia olduğunu ifade etti. Okullara gönderilen genelgede, "kayıt ücreti ya da benzeri ücretlerin alınmaması" yönünde kesin talimat verildiğini hatırlatan Tekin, "Bu konuda şikayeti olan veliler bakanlığa başvurabilir" dedi.

Mülakat Sistemi Üzerinde Revizyon

Tekin, öğretmen mülakatlarına dair sorulara da yanıt vererek, mülakat sisteminin revize edilmesi gerektiğini belirtti. Mülakatlarda adil ve şeffaf bir süreç izleneceğini kaydeden Tekin, adayların kimlik bilgilerinin gizli tutulduğunu, sadece kod numarasıyla değerlendirme yapıldığını vurguladı. "Kul hakkı yemeyeceğiz, adil bir sistemle mülakatları sürdüreceğiz" dedi.

"Sivil Toplum Örgütlerine Bütçeden Para Harcamayız"

Tekin, "cemaatlerle protokol imzalandı" iddialarına karşı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yalnızca tüzel kişilik kazanmış yapılarla protokol imzalayabileceğini belirtti. 5 bine yakın protokolün bulunduğunu ifade eden Tekin, cemaat ve tarikatlarla yapılan protokol sayısının çok sınırlı olduğunu söyledi. Ayrıca, bu tür yapılara bütçeden hiçbir para aktarılmadığını belirterek, "Bütçeden cemaat ve tarikatlara para ayrıldığı iddiaları yalan" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa