Ankara merkezli 19 ilde FETÖ operasyonu...

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonlarda aranan 41 şüpheliden 29'u yakalandı. İşte operasyonun detayları...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 08:50
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 08:50
Ankara merkezli 19 ilde FETÖ operasyonu...
EM
Erhan Meyveci Editör

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik olarak Ankara merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonlarda, 41 şüpheliden 29'u gözaltına alındı.

Operasyonun Detayları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin Emniyet Genel Müdürlüğü içinde yapılanma ve eleman kazanma faaliyetleri tespit edildi. Örgüt, emniyet personelini kendi oluşturduğu sisteme göre kodlayarak örgütsel bağlılıklarını takip ediyordu.

Bu doğrultuda, FETÖ'nün "mahrem imam" olarak görevlendirdiği 36 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 6'sının halen çeşitli kamu kurumlarında aktif olarak çalıştığı bildirildi.

Bylock Kullananlara Yönelik Gözaltı Kararı

Soruşturma çerçevesinde yapılan HTS analiz çalışmaları ve içerik çözümleme raporlarına göre, başkalarına ait GSM hatları üzerinden örgütün gizli haberleşme aracı olan Bylock'u kullandıkları belirlenen 5 kişi hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

Operasyonların Devamı

Toplamda 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilen operasyonlarda şu ana kadar 29 şüpheli yakalandı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, diğer şüphelilerin yakalanması ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa