Ergin Ataman'dan kanlı Kıbrıs pankartına tepki

Panathinaikos taraftarı hazırlık maçında skandal Kanlı Kıbrıs pankartı açtı. Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman, pankarta sinirlenip kendini attırdı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 09:30
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 11:42
Ergin Ataman'dan kanlı Kıbrıs pankartına tepki
O
Onur Çetinkaya Editör

Geçen sezonun EuroLeague şampiyonu Panathinaikos, yeni sezon öncesi Maccabi Tel Aviv ile oynadığı hazırlık maçını 88-75 kaybetti. 

Ancak maçta yaşanan skandal olay, karşılaşmanın önüne geçti. 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında tribünlerde, "Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali" yazılı bir pankart açarak tepki çekti. Provokatif pankart büyük tepkilere yol açtı. 

Panathinaikos koçu Ergin Ataman, maçın son çeyreğinde tribünlerde asılan bir pankart karşısında öfkelendi.

Pankartın ekrana yansımasından kısa bir süre sonra, Ataman hakemlere sert tepki göstererek sahaya girdi ve oyundan atılmayı talep etti.

Maçın bitimine 8 dakika 57 saniye kala Ataman, hakemlerle gergin bir tartışmaya girerek çift teknik faul aldı ve oyundan çıkarıldı.

Ergin  Ataman'ın bu eylemi, yaşanan olaylara karşı bir protesto olarak yorumlanırken Yunan basını ise Ataman'ın maçtan memnun olmadığı için sahadan ihraç edildiğini öne sürdü.

Diğer yandan milli basketbolcular Ömer Faruk Yurtseven ve Cedi Osman'ın karşılaşma sonunda Yunan taraftarlarla kutlama yaptığı görüldü.

Ataman'dan açıklama

Panathinaikos ile Maccabi Tel Aviv maçında yaşananlar dünya gündemine otururken Ergin Ataman'dan açıklama geldi. Siyasi pankart açıldığı için sinirlerine hakim olamadığını ifade eden Ataman, tepkisini sert bir dille gösterdiğini söyledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa