Beyaz Saray'dan Elon Musk'a: Sorumsuzluk!

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Elon Musk'ın ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Başkan Adayı Kamala Harris'le ilgili sözlerine "sorumsuzluk" denildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 10:10
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 10:19
Beyaz Saray'dan Elon Musk'a: Sorumsuzluk!
AA
Kaynak AA

Beyaz Saray'dan Elon Musk'ın açıklamasına tepki

Beyaz Saray, Elon Musk’ın ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e yönelik yaptığı "kimsenin suikast girişiminde bulunmadığı" açıklamasına sert tepki gösterdi. Beyaz Saray, bu açıklamayı "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray'dan sert açıklama

BBC’nin haberine göre, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Musk’ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı ve kısa süre sonra kaldırdığı paylaşımıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bates, "ABD’de siyasi şiddete yer olmadığını" vurgulayarak, şiddetin sadece kınanması gerektiğini ve şakasının bile yapılmaması gerektiğini belirtti.

Gizli Servis de Musk'ın paylaşımını inceledi

ABD Gizli Servisi de konuya ilişkin bir açıklama yaparak, Musk’ın paylaşımından haberdar olduklarını ve koruma altında bulunan kişilere yönelik tehditlerin ciddiyetle incelendiğini duyurdu. Gizli Servis, bu tür tehditlerin titizlikle değerlendirildiğini belirtti.

Musk'ın tepkilere yanıtı: "Şaka yapmıştım"

Elon Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik bir suikast girişimi iddiasının ardından X platformunda "Kimse Biden/Kamala'ya suikast düzenlemeye çalışmıyor bile" ifadelerini kullanmıştı. Paylaşım, gelen tepkiler üzerine kısa süre sonra silindi. Musk, daha sonra yaptığı açıklamada "Şakalar, bağlam bilinmezse komik olmuyor" diyerek sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu.

Trump'ın golf sahasında suikast girişimi iddiası

Trump’a yönelik suikast girişimi iddiası, Florida’daki golf sahasında duyulan silah sesleriyle ortaya çıkmıştı. Olay sırasında Trump’ın güvende olduğu bildirilirken, Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, olay sonrası bir AK-47 bulunduğunu ve şüphelinin yakalandığını açıkladı. Gizli Servis’in olaya anında müdahale ettiği belirtilirken, Trump golf oynarken bir ajanın şüpheliye ateş açtığı ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa