20 bin öğretmen ataması hakkında Bakan Tekin'den açıklama

20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, heyecanla beklenen öğretmen atamaları hakkında konuştu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 10:38
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 11:17
20 bin öğretmen ataması hakkında Bakan Tekin'den açıklama
Hakan Öksüz Editör

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ve mülakat süreçlerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Habertürk'te katıldığı programda konuşan Tekin, öğretmen mülakatlarına ilişkin Danıştay'da süren yargı süreci hakkında değerlendirmeler yaptı. Tekin, Danıştay'ın bu konuda herhangi bir karar almadığını ve kamuoyunda dile getirilen iddiaların doğru olmadığını belirtti.

"Danıştay kararını alsa bize gönderirdi"

Danıştay'ın kararını henüz açıklamadığına işaret eden Bakan Tekin, "Diyorlar ki Danıştay kararını açıkladı. Ben de diyorum ki, biz bu davanın tarafıyız, Danıştay herhalde bir karar alsa bize gönderirdi." dedi.

Bazı başvurular reddedildi

Bakan Tekin, Danıştay'ın şu ana kadar yürütmeyi durdurma talebiyle açılan davalar hakkında bazı kararlar verdiğini de belirtti. Tekin, Danıştay'ın dava açma ehliyeti bakımından bazı başvuruları reddettiğini ve sürecin hukuki olarak devam ettiğini söyledi.

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, Danıştay’ın esas kararıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve kararın kısa süre içinde çıkmasını beklediklerini dile getirdi. Atamaların yargı sürecine bağlı olduğunu kaydeden Tekin, "Karar alınınca 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz." diyerek vurguladı.

2023 yılı öğretmen atama verileri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023'te 45 bin öğretmen atandı. Bu atamalar, illerin öğretmen ihtiyaçlarına göre planlandı. Sınıf öğretmenliği, rehberlik, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik ve İngilizce öğretmenliği en fazla kontenjan ayrılan branşlar arasında yer aldı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa