Mansur Yavaş CHP ile vedalaştı mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş CHP ile vedalaştı mı? Fiilen yolları ayırdı mı? Resmen ayrılık olacak mı? Zafer Şahin’den kulis bilgileri…

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 10:59
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 11:08
Mansur Yavaş CHP ile vedalaştı mı?
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazeteci Zafer Şahin, Milliyet gazetesindeki köşesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın resmen değil ama fiilen “CHP ile köprüleri attığı” bilgisini verdi. Mansur Yavaş’ın CHP ile köprüleri atmasının çok önemli bir konu olduğunu ancak Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin’in öldürülmesinin, siyasette taşları yerinden oynatacak böylesine önemli bir gelişmeyi gölgede bıraktığını belirten Zafer Şahin, Mansur Yavaş’ın CHP ile vedalaşmasının ilk sinyalinin 7 Eylül’deki Tüzük Kurultayı’nda gerçekleştiğini ifade etti.

"Bana 1 saat önce telefonla bildirdiler"

Mansur Yavaş’ın kurultaydaki “Ben de Ekrem Başkanım gibi hazır bir şekilde sizlere konuşma yapmak isterdim. Ama bana 1 saat önce telefonla bildirdiler. Maalesef biz de buradan fitne ateşine odun atmış oluyoruz!” sözünün bir vedalaşma olduğunu kaydeden Zafer Şahin, bu mesajın öncesinin de olduğunu ifade ederek, Mansur Yavaş’ın 2 Eylül 2024’teki HÜDAPAR ve DEM Parti’ye yönelik, “Milli bayramlarımız kutlanıyor, ancak bu bayramları kutlamayan iki parti var. Bunlara mesafe konulması gerektiğini düşünüyorum.” eleştirisini hatırlattı.

DEM Parti sorunu

Türk siyasetinde bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM Parti’ye mesafe koymayan, bilakis “Kent Uzlaşısı” adı altında birlikte yol yürüyen partinin hangi parti olduğu soran Zafer Şahin, sorunun cevabını, “Mansur Yavaş’ın son 10 senede 3 defa Ankara adayı olduğu ve hala da siyaset yaptığı CHP…” şeklinde verdi.

Mansur Yavaş’ın partisine ültimatom verdiğini ve “DEM Parti varsa, ben yokum” restinin iki muhatabının olduğunu vurgulayan Zafer Şahin, bu muhatapları CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak açıkladı.

“Mansur Yavaş cumhurbaşkanı olmayı kafasına koydu”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 2028 yılında Cumhurbaşkanı adayı olmayı kafasına koyduğunu herkesin bildiğini, Ankara kulislerinin en temel konusunun da bu olduğunu söyleyen Zafer Şahin, Yavaş’ın sene sonunda CHP’den ayrılıp seçime kadar “bağımsız belediye başkanı” sıfatıyla yoluna devam edeceğinin kulislerde konuşulduğunu kaydetti. Gazeteci Şahin, Mansur Yavaş’ın kafasındaki düşüncesinin, yerini bırakacağı ismi bile belirleyecek kadar netleştiğini dile getirdi. O isim ise Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan…

Okeyde aranan dördüncü

Mansur Yavaş’ı Cumhuriyet Halk Partisi’nde tutacak tek siyasi aktörün Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Zafer Şahin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “okeyde aranan dördüncü” gibi olduğu teşbihinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun kimin masasına oturursa onun oyunu oynanacağını, o belediye başkanının önünün açılacağını kaydeden Şahin, bu nedenle hem Ekrem İmamoğlu’nun hem de Mansur Yavaş’ın gözünün Kemal Kılıçdaroğlu’nda olduğunu vurguladı.

Zafer Şahin, 2028’de 3 adaylı bir Cumhurbaşkanlığı seçimine hazır olunmasını istedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa