Hac ön kayıt işlemleri son başvuru tarihi ne zaman?

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan açıklama geldi. Son başvuru tarihi uzatıldı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 12:24
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 12:57
Hac ön kayıt işlemleri son başvuru tarihi ne zaman?
Hakan Öksüz Editör

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine hac başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu. Erbaş, başvuruların 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini vurguladı.

750 lira kayıt ücreti

Başvuru sürecinde adayların, 750 liralık ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalara yatırmaları gerekiyor. Bu ödeme yapıldıktan sonra işlemler tamamlanabilecek.

Refakatçi imkanı ve çocuk başvuruları

Engelli, hasta veya yaşlı hacı adayları, müracaatlarında kendilerine refakat etmek üzere, daha önce hiç hacca gitmemiş bir kişiyi refakatçi olarak kaydedebilecek. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, çocukları için ön kayıt yaptırabilecek. Bu yaş grubundaki çocukların kayıtları, ebeveynlerinin kura katsayılarını etkilemeyecek.

Grup halinde başvuru imkanı var mı?

Herhangi bir akrabalık bağı bulunmayan hacı adayları, en çok 7 kişilik gruplara ayrılarak başvurularını gerçekleştirebilecek. Bu hacı adayları, tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecek. Akrabalık bağı olanlar ise 7 kişi sınırını aşsalar bile belgeleriyle birlikte tek kura numarasıyla başvuruda bulunabilecekler.

Başvuru işlemleri nereden yapılacak?

Hac başvuru sürecinin tüm adımları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu sayede adaylar, işlemlerini dijital ortamda hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa