Doğumdan sonra öldüğü söylenen oğlunu 39 yıldır arıyor

1985'te Zekai Tahir Burak Hastanesinde doğum yapan Ayşe Ödemiş, "yıkayıp, mama vereceğiz" diyerek götürülen ve “öldü” denilerek verilmeyen bebeğini arıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 12:30
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 13:32
AA
Kaynak AA

Ayşe Ödemiş’in 39 yıllık evlat arayışı sürüyor

Ankara’da 1985 yılında yaptığı doğumun ardından bebeğini bir daha göremeyen Ayşe Ödemiş, oğlunun öldüğüne inanmıyor. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde gerçekleşen doğumun ardından kendisine bebeğinin öldüğü söylenen Ödemiş, 39 yıldır oğlunu bulma mücadelesi veriyor.

Hastanede başlayan şüphe

Mamak’ta yaşayan 60 yaşındaki Ayşe Ödemiş, ilk çocuğunu kucağına alma umuduyla 10 Ekim 1985’te Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne gitti. Gece saat 02.00'de doğum yapan Ödemiş, ameliyattan sonra oğlunu bir daha göremedi. Bebeğinin sağlıklı doğduğunu belirten Ödemiş, saat 03.00’te ağlayan bebeğini kucağına almak istediğini ancak ameliyatlı olduğu için kendisine izin verilmediğini, "yıkayıp mama verelim" denilerek götürüldüğünü ve bir daha da getirilmediğini söyledi.

Bebeğini göremedi

Sabah saatlerinde çocukların bulunduğu camekanlı bölüme giden Ayşe Ödemiş, burada bebeğini göremediğini fark etti. Doktoruna durumu sorduğunda, "Senin çocuğun gece 03.00’te öldü, kendi elimle gömdüm" cevabını aldığını belirten Ödemiş, eve döndükten sonra bir ay içinde hastaneye gidip bilgi almak istese de hiçbir bilgiye ulaşamadığını ifade etti.

Bebeğinin kaçırıldığını düşünüyor

Ayşe Ödemiş, bebeğinin ölmediğini ve kaçırılmış olabileceğini düşünüyor. Ödemiş, "Ankara’daki ve Adana’daki çocukların aynı tarihlerde ABD’ye verildiği" iddialarının kendisine de ulaştığını ve bu nedenle oğlunun da kaçırılmış olabileceğini dile getiriyor. Bebeğinin mezarının Karşıyaka Mezarlığı'nda göründüğünü ancak mezar yerinin bulunmadığını belirtiyor.

Çelişkili ölüm raporu

Ödemiş, bebeğinin ölüm sebebinin "kanser" olarak kaydedildiğini söyledi. Olayın çelişkili olduğunu belirten Ödemiş, "Bir saat içinde nasıl muayene ettiniz, tahlil yaptınız, kanser olduğunu nasıl belirlediniz?" diyerek 39 yıldır bu durumu kabul edemediğini ifade etti. Üç çocuğu daha olan Ödemiş, "Ama o da benim çocuğum" diyerek evlat acısının sürdüğünü söyledi.

Yasal süreç sonuçsuz kaldı

Ödemiş, olayın ardından savcılığa başvurduğunu belirtti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, 1985’te sağ doğan bebeğinin öldüğünün kendisine söylendiğini, cenazenin kendisine verilmediğini ve hastane yetkililerinden şikayetçi olduğunu ifade ettiğini söyledi. Ancak, savcılık tarafından "kovuşturmaya yer olmadığı" yönünde karar verildi.

"Başvurmadığım yer kalmadı"

Ayşe Ödemiş, yıllardır çocuğunu bulmak için gitmediği yer kalmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığına kadar başvurduğunu ancak zaman aşımı nedeniyle sonuç alamadığını aktardı. "İsmini Kahraman koyacaktım. Oğlum kahraman gibi olsun istedim ama ne olduğunu bilmiyorum" diyerek içindeki belirsizliğin devam ettiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa