Doktora tecavüz eden başhekim tutuklandı

Kırklareli'nde başhekim Abdullah Çiftçi, yabancı uyruklu doktora sedyede tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklandı. Başhekime 15 yıl hapis cezası verildi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 13:15
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 15:03
Doktora tecavüz eden başhekim tutuklandı
Hakan Öksüz Editör

Lüleburgaz'daki bir özel hastanede görevli yabancı uyruklu doktor E.V, 30 Mayıs 2020'de hastanenin başhekimi Abdullah Çiftçi tarafından cinsel saldırıya uğradı. Olay sonrası ailesinin bulunduğu Edirne'ye giderek psikolojik destek alan E.V, daha sonra polis merkezine başvurdu. Doktor E.V., başhekimin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürerek şikayette bulundu.

Sevgilisinden ayrıldı, başhekimden ilaç aldı 

Sevgilisinden ayrıldıktan sonra başhekim Çiftçi'nin kendisine rahatlaması için ilaç verdiğini kaydeden E.V, başhekimden aynı gün ikinci bir doz daha aldığını belirtti. 

İçki içmek için odasına davet etmiş

Başhekimin kendisini akşam odasına içki içmek için davet ettiğini anlatan E.V., ısrarlar üzerine bir bardak şarap içtiğini ve ardından rahatsızlandığını söyledi. Başhekimin odanın ışıklarını kapatarak kendisine sedye üzerinde cinsel saldırıda bulunduğunu kaydeden mağdur doktor, o anki halsizliği nedeniyle yardım isteyemediğini ve çığlık atamadığını belirtti.

Davanın geçmişi

Başhekim Abdullah Çiftçi, doktor E.V.'nin şikayeti üzerine gözaltına alındı. Çiftçi, emniyetteki işlemlerinin ardından 19 Haziran 2020'de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Mahkemede indirimli ceza

Başhekim Abdullah Çiftçi, Kırklareli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla yargılandı. Suçlamaları reddeden Çiftçi, "Rızası dışında bir şey yapmadım" diyerek beraatini talep etti. E.V'nin avukatı ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

18 yıl ceza, 15 yıla indi

Cinsel saldırı suçundan dolayı Abdullah Çiftçi'ye 18 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanığın geçmişi ve cezanın ilerideki etkilerini dikkate alarak bu cezayı 15 yıla indirdi.

Beraat kararı, Yargıtay'dan döndü

Abdullah Çiftçi'nin avukatları karara itiraz etti ve dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25'inci Ceza Dairesi'ne gönderildi. Ceza Dairesi, Kırklareli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozarak Çiftçi hakkında beraat ve tahliye kararı verdi. Bu karar, E.V.'nin avukatı Bedia Mutlu Mirzabey tarafından Yargıtay'a taşındı.

Cezaevine gönderildi

Yargıtay'ın bozma kararının ardından dosya yeniden İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne ulaştı. Mahkeme, Yargıtay'ın kararına uyarak duruşmayı gerçekleştirdi. Duruşmaya Yalova'dan SEGBİS aracılığıyla katılan Abdullah Çiftçi, duruşmanın ardından gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa