Suikast zanlısı kitabında İran’a “eski başkanı öldür” çağrısı yapmış

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminin zanlısı, online kitabında İran'a çağrı yaparak “eski başkanı öldürün” demiş!

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 13:15
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 14:07
Suikast zanlısı kitabında İran’a “eski başkanı öldür” çağrısı yapmış
AA
Kaynak AA

Trump’a yönelik suikast girişimi zanlısının İran’a çağrı yaptığı ortaya çıktı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin zanlısı Ryan Wesley Routh'un 2023'te yazdığı kitapta İran’a çağrı yaparak Trump'ı öldürmeleri için teşvikte bulunduğu ortaya çıktı. Zanlının yazdığı "Ukrayna'nın Kazanılamaz Savaşı" isimli kitapta bu çağrı dikkat çekiyor.

Kitapta Trump'a ağır eleştiriler

Routh, kitabında Donald Trump'ı 2018'de İran nükleer anlaşmasından çekilmesi ve 6 Ocak 2021'deki Kongre baskını ile bağlantılı "hataları" nedeniyle ağır ifadelerle eleştirdi. Trump'ı "aptal" ve "soytarı" olarak nitelendiren Routh, ABD'nin başkan olarak seçtiği kişinin "beyinsiz" olduğunu ifade etti.

"Dünyanın sorunları erkekler etrafında gelişiyor"

Routh, kitabında kendisini ne demokrat ne de cumhuriyetçi olarak tanımladığını belirtti. Dünyadaki birçok sorunun büyük güvensizlik ve çocukça davranışlara sahip erkekler yüzünden ortaya çıktığını savunan zanlı, dünyayı kadınların yönetmesi durumunda daha iyi bir yer olabileceğini öne sürdü.

Trump suikast girişimi sonrası güvende olduğunu duyurdu

15 Eylül akşamı Florida'da Trump’ın bulunduğu yerin yakınlarında silah sesleri duyulmuş, ardından eski başkanın güvende olduğu açıklanmıştı. Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, yerel kolluk kuvvetlerinin olay yerinde bir AK-47 bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını duyurdu. Olay sırasında Gizli Servis ajanının, şüpheliye ateş açtığı belirtilmişti.

Trump'tan destekçilerine mesaj: "Asla pes etmeyeceğim"

Trump, yaşanan olayın ardından destekçilerine gönderdiği bir e-postada "Etrafımda silah sesleri duyuldu, ama iyiyim ve güvendeyim." diyerek güvence verdi. Trump ayrıca "asla pes etmeyeceğini" vurguladı.

FBI, olayı ciddi olarak değerlendiriyor

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), olayı oldukça ciddi bir şekilde değerlendirdiklerini açıkladı. Suikast girişimi sonrası yakalanan Routh, çıkarıldığı mahkemede "ateşli silah bulundurma" ve "seri numarası silinmiş silah taşıma" suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Önceki suikast girişiminden sağ kurtulmuştu

Donald Trump, daha önce 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki bir miting sırasında uğradığı suikast girişiminden kulağından hafif bir yara alarak kurtulmuştu. Routh hakkında devam eden soruşturmanın detayları merakla takip ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa