Kredi kartına limit ayarı geliyor

OVP'da kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunun artırılacağı ifade edilirken yıl içerisinde kredi kartlarına bir limit sınırlaması getirilecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 13:39
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 13:45
Kredi kartına limit ayarı geliyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Yeni dönemde, kredi kartı limitlerinin gerçek gelir üzerinden hesaplanacağı bir sistemin hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Bununla birlikte, kayıt dışı gelirlerin de hesaba katılması gerekliliği vurgulanıyor. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine dayalı gelir tespiti, maaşların düşük gösterilmesi gibi durumlar nedeniyle tam olarak doğru sonuçlar vermeyebiliyor.

Kredi kartı limit artışı ve faiz oranları

Vatandaşlar otomatik limit artışlarına dikkat etmelidir, çünkü bu durum, kişinin haberi olmadan gerçekleşebilir. Limit artışına izin vermemek, internet bankacılığı üzerinden mümkündür. Şu an kredi kartı faizleri yüzde 4.25 ile yüzde 4.50 arasında seyrediyor, gecikme faizleri ise yüzde 5 civarında.

Taksit ve limit düzenlemeleri

Bazı sektörlerde kredi kartı taksit sınırlamaları ve limit düzenlemeleri bekleniyor. Özellikle hizmet sektöründe yüksek enflasyonla mücadele kapsamında, kredi kartlarına yönelik yeni sınırlamalar gelebileceği tahmin ediliyor. Ancak bu düzenlemelerin, yıl sonuna kadar uygulamaya konulması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa