Rusya’dan Meta’ya tepki: Kabul edilemez!

Instagram, WhatsApp ve Facebook'un sahibi Meta'nın Rusya merkezli medya kuruluşlarını yasaklama kararına Rusya’dan tepki geldi: Karar kabul edilemez!

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 14:04
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 14:07
Rusya’dan Meta’ya tepki: Kabul edilemez!
AA
Kaynak AA

Kremlin'den Meta'nın Rus medyasına yasağına tepki

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Meta'nın Rus medya kuruluşlarını yasaklama kararına tepki gösterdi. Peskov, bu kararın kabul edilemez olduğunu ve Meta ile ilişkileri iyileştirme ihtimalini zorlaştırdığını belirtti.

Peskov: "Meta, kendisini itibarsızlaştırıyor"

Moskova’da gazetecilere konuşan Peskov, Meta'nın Rus medya kuruluşlarına yönelik uyguladığı yasağı eleştirdi. Peskov, "Meta, bu eylemleriyle kendisini itibarsızlaştırıyor. Rus medyasına yönelik bu tür seçici eylemler kabul edilemez. Bu karar, Meta ile ilişkilerimizi iyileştirmeyi zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Rusya, ordu personel sayısını artırıyor

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ordu personel sayısını 180.000 kişi artırarak toplam asker sayısını 2.389.000’in üzerine çıkaran kararını da değerlendirdi. Peskov, bu adımın batı sınırlarındaki düşmanca durum ve doğu sınırlarındaki istikrarsızlık nedeniyle alındığını belirtti. Sınır tehditlerine karşı bu tür önlemlerin gerekli olduğunu vurguladı.

Meta'nın Rus medyasına getirdiği yasak

Meta, Rossiya Segodnya ve RT gibi Rus medya kuruluşlarını "dış müdahale faaliyetleri" gerekçesiyle Facebook ve Instagram platformlarından yasaklama kararı almıştı. Bu karara ABD Adalet Bakanlığı da destek vermiş, Rusya'ya bağlı medya organlarının ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığını iddia etmişti.

ABD'den Rus medyasına yönelik yaptırımlar

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 13 Eylül'de yaptığı açıklamada, RT ile bağlantılı üç kuruma ve iki kişiye yönelik yaptırım kararı alındığını duyurmuştu. Blinken, bu yaptırımların gerekçesini, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına verdiği destek ve istikrarsızlaştırıcı faaliyetler olarak açıkladı.

Rusya, Meta’yı aşırılık yanlısı olarak tanımlıyor

Rusya, Mart 2022’de Facebook ve Instagram’ı aşırılık yanlısı olarak tanımlamış ve Meta'nın ülkedeki faaliyetlerini yasaklama kararı almıştı. Kasım 2022’de Rusya Adalet Bakanlığı da Meta'yı aşırılıkçı örgütler listesine dahil etmişti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa