7 yerinden bıçaklanan genç kadın cezaevine girdi

Eski eşi tarafından 7 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan genç kadın çocuklarını eski eşine göstermediği gerekçesiyle cezaevine girdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 14:10
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 14:50
7 yerinden bıçaklanan genç kadın cezaevine girdi
O
Onur Çetinkaya Editör

Olay, Ankara'da yaşandı.

Güzellik merkezinde çalışan 33 yaşındaki 2 çocuk Sinem T. şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden 2 yıl önce boşandı. Mahkeme çocukların velayetini genç kadına verdi. 41 yaşındaki Sinan Özçelik, geçen sene velayeti eski eşinde olan 11 ve 13 yaşındaki kızlarıyla Çocuk Görüşme Merkezi'nde görüştü.

Eski eşini 7 yerinden bıçakladı

Görüşme sonrası tartışma çıktı. İddiaya göre, Sinem T. İle parkta buluşan Sinan Özçelik, eski eşinin başka bir erkekle görüştüüğünü öne sürdü. İkili arasında tartışma büyüdü,  Özçelik, tartışma sırasında aracının bagajında bulunan ekmek bıçağı ile Sinem T.'yi çocuklarının gözü önünde 7 yerinden bıçakladı. 


Yoğun bakımda kaldı 

Ağır yaralanan genç kadın ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. 10 gün yoğun bakımda yaşam savaşı veren Sinem T., hayata tutunarak sağlığına kavuştu. Olayın ardından kısa sürede yakalanan eski eş tutuklandı. 

Sanık Özçelik hakkında Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Hakaret' ve 'Tehdit' suçlarından   için 3 ayrı suçtan müebbet hapisle dava açıldı.

Ses kaydı delil olarak sunuldu 

Diğer yandan olaydan önce Sinem T., çocuklarını teslim almaya giderken eski eşinin kendisine bir şey yapacağı endişesiyle cebine koyduğu cep telefonuyla aldığı ses kaydını da dava dosyasına delil olarak sundu. Ses kaydında eski eş arasındaki tartışma ve bıçaklama sırasında genç kadının ifade ve bağırmaları da  bilirkişi tarafından dava dosyasına girdi.

9 ay sonra tahliye edildi

24 Ekim'de yaşana olayın ardından tutuklanan Özçelik hakkında üçüncü duruşma 12 Temmuz Cuma günü görüldü. Duruşmada mahkeme, sanık Özçelik, tutuklu kaldığı 9 aylık süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Eski eşinin tahliyesi sonrası itiraz eden 33 yaşındaki Sinem T. koruma talebinde bulundu. Ancak genç kadının koruma talebi de kabul görmedi. Eşinin cezaevinden çıkmasıyla ölüm korkusu yaşayan genç kadın, "Beni öldürmesi için mi tahliye ediyorsunuz, Bana illa tekrar zarar mı vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sinem'in yardım çığlığına savcılıktan yanıt

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 33 yaşındaki Sinem T.'nin ölüm korkusuyla yardım çığlığına kayıtsız kalmadı. Yapılan itirazı değerlendiren savcılık, 12 Temmuz'daki duruşmada tahliye edilen Sinan Özçelik'in Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınan sanık yeninden tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Genç kadın cezaevine girdi

Sinem T. cephesinde gelişme yaşandı. Ölüm korkusu yaşayan genç kadın bu kez cezaevi ile karşı karşıya kaldı.

11 ve 13 yaşındaki kızlarını eski eşine göstermediği gerekçesiyle genç kadın hakkında verilen 3 günlük hapis verildi.

Cezasını çekmek için polise teslim olan Sinem Türkmen  dedelerine bıraktığı kızlarıyla vedalaşırken gözyaşlarını tutamadı. Genç kadın ardından cezaevine girdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa