Fransa'daki cinsel istismar davası: Koca, itiraf etti!

Fransa'da gündem olan “bir kocanın, yıllarca karısını uyuşturarak çok sayıda erkeğe tecavüz ettirdiği” olayın davasında itiraf geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 14:23
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 14:38
Fransa'daki cinsel istismar davası: Koca, itiraf etti!
AA
Kaynak AA

Fransa'da istismar davası: Baş sanık suçunu kabul etti

Fransa'da eşi Gisele Pelicot'yu uyuşturarak yıllarca çok sayıda erkeğin cinsel istismarına maruz bıraktığı iddiasıyla yargılanan Dominique Pelicot, mahkemede tüm suçlamaları kabul etti. Davanın baş sanığı olan Pelicot'nun itirafları, ülkede geniş yankı uyandırdı.

Sanık suçlarını itiraf etti

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Avignon kentinde görülen davada Dominique Pelicot, ilk kez mahkemede konuşarak kendisine yöneltilen suçlamaların tamamını kabul etti. Mahkeme salonundaki diğer 50 sanık gibi kendisinin de cinsel istismarcı olduğunu söyledi. Pelicot, sanıkların, eski eşi Gisele Pelicot'nun olaylar sırasında bilinçsiz olduğunu bildiğini ifade ederek, "Herkes biliyordu, aksini söyleyemezler." dedi.

"Affedilemez olsa da af diliyorum"

Dominique Pelicot, eski eşi Gisele Pelicot'nun yaşadıklarını hak etmediğini belirterek, yaptıkları için pişman olduğunu dile getirdi. Pelicot, "Affedilemez olsa da af diliyorum." dedi. Ayrıca, çocukluğunda kendisinin de cinsel istismara uğradığını anlattı.

Mağdurun sözleri: "Onu suçlayacağımı düşünmedim"

Mahkemede ifade veren Gisele Pelicot, eski eşinin söylediklerini duymanın kendisi için çok zor olduğunu belirtti. Pelicot, 50 yıl boyunca birlikte yaşadığı kişinin böyle bir suç işleyeceğini asla düşünmediğini ifade etti.

Ülkede büyük tepki toplayan dava

Avignon’da 72 yaşındaki Gisele Pelicot’nun, eski eşi Dominique Pelicot tarafından uyuşturularak onlarca erkeğin cinsel istismarına uğratıldığına dair dava, ay başında görülmeye başladı. Dava, Fransa genelinde büyük tepkilere yol açtı. Gisele Pelicot, duruşmalarda kimliğinin gizli tutulması hakkından vazgeçtiğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa