Ankara'da "Ortak Kültür ve Değerler" fotoğraf sergisi açıldı

Başkent Ankara'da 3. Avrupa Miras Günleri çerçevesinde "Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler" başlıklı fotoğraf sergisi düzenlendi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 16:16
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 16:23
Ankara'da ''Ortak Kültür ve Değerler'' fotoğraf sergisi açıldı
AA
Kaynak AA

Ankara'da "Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler" sergisi düzenlendi

Başkentte 3. Avrupa Miras Günleri kapsamında, "Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler" başlıklı bir fotoğraf sergisi ve basın buluşması gerçekleştirildi. Etkinlik, Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde düzenlendi.

Etkinliğe yoğun katılım

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas ve Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği geçici Maslahatgüzarı Radoslaw Sadowski başta olmak üzere birçok basın mensubu yer aldı.

"Ortak mirası kutlama fırsatı"

Etkinlikte konuşan Polonya'nın geçici Maslahatgüzarı Radoslaw Sadowski, katılımcılara teşekkür ederek, sergideki eserlerin "ortak mirası" kutlamak için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtti. Sadowski, serginin Avrupa Miras Günleri çerçevesinde düzenlenen geniş kapsamlı kültürel etkinliklerin bir parçası olduğunu ifade etti ve gelecek dönemde yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

AB-Türkiye arasındaki kültürel bağlar

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas, serginin Türkiye ile AB arasında paylaşılan ortak kültürel mirasın önemini düşündürdüğünü vurguladı. Vilcinskas, Polonya Büyükelçiliğine etkinliğe katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Fotoğraflarla ortak projeler sergilendi

Sergide, AB ve üye devletlerinin Türkiye ile işbirliği içinde yürüttüğü çeşitli kültürel miras projelerinden fotoğraflar yer aldı. Bu projeler, zengin kültürel mirasın korunması ve kutlanmasına yönelik ortak çabaların bir göstergesi olarak sunuldu.

18 şehirde yürütülen projeler

Etkinlik kapsamında sergilenen projeler, Türkiye genelinde 18 şehri kapsıyor. Bu projeler, AB ile Türkiye’nin ortak kültürel mirası koruma çabalarını simgeliyor ve kültürel değerlerin kutlanmasına yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa