Ukrayna'ya toplam AB yardımı 118 milyar avro oldu

AB (Avrupa Birliği)’nin ve AB üyesi ülkelerin Rusya ile savaşa soktukları Ukrayna’ya yardımları 118 milyar avro oldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 16:25
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 18:40
Ukrayna'ya toplam AB yardımı 118 milyar avro oldu
AA
Kaynak AA

AB, Ukrayna'ya 118 milyar avro yardım yaptı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Ukrayna'ya yapılan yardımların toplamda 118 milyar avroya ulaştığını ve yeni dönemde de desteğin devam edeceğini açıkladı. Bu açıklama, 2024-2029 yasama dönemi kapsamında yapılan Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda yapıldı.

Ukrayna'ya acil askeri yardım ihtiyacı

Dombrovskis, Ukrayna'nın Rusya ile devam eden savaşta kendini savunmak için acil askeri yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti. Avrupa Birliği'nin Ukrayna’ya hem askeri hem de finansal yardımları sürdüreceğini ifade eden Dombrovskis, "Rusya'nın enerji altyapısına saldırıları nedeniyle bu kış Ukrayna için zor geçecek." dedi.

43,5 milyar avro askeri yardımdan oluşuyor

Dombrovskis, bugüne kadar AB ve üye ülkelerin Ukrayna’ya sağladığı yardımların toplamının yaklaşık 118 milyar avro olduğunu belirtti. Bu miktarın 43,5 milyar avrosu askeri yardımlardan oluşuyor. Bu yardımlar, Ukrayna’nın savunma kapasitesini artırmak amacıyla sağlanıyor.

15 bin Ukrayna askeri daha eğitilecek

AB, Ukrayna askerlerinin eğitimine de büyük önem veriyor. Dombrovskis, AB’nin kış sonuna kadar 15.000 Ukrayna askerini daha eğitmeyi hedeflediğini söyledi. Bu hedefin gerçekleştirilmesiyle birlikte AB topraklarında eğitim almış Ukrayna askerlerinin sayısı 75.000’e ulaşacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa