Yeni Ankara Adalet Sarayı için tarih belli oldu: Temeli atılacak...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni Ankara Adalet Sarayının proje ve zemin çalışmalarının tamamlandığını belirterek, temel atma töreni için tarih verdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 17:02
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 17:11
Yeni Ankara Adalet Sarayı için tarih belli oldu: Temeli atılacak...
AA
Kaynak AA

Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temeli atılıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, projesi ve zemin çalışmaları tamamlanan yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temellerinin 19 Eylül Perşembe günü düzenlenecek törenle atılacağını duyurdu. Yeni adliye binası, Türkiye'de yargı hizmetlerinde yeni bir dönemi başlatacak.

Yeni dönemin kapısını açacak

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Tunç, yeni Ankara Adalet Sarayı'nın modern yapısı ve çevre dostu teknolojileriyle öne çıkacağını belirtti. Projenin, Ankara'daki yargı hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayacağını vurgulayan Tunç, binanın Türkiye'nin adalet hizmetleri açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

3 yılda tamamlanacak

Bakan Tunç, başkentte şu anda yargı hizmetlerinin 6 ayrı binada yürütüldüğünü hatırlatarak, Yenimahalle'de inşa edilecek bu yeni adalet sarayının, hizmetleri tek çatı altında toplayacağını ifade etti. Projenin 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor ve Ankara’nın yargı hizmetlerinin kalitesini artıracağına dikkat çekiliyor.

Yatay mimari ve çevre dostu teknoloji

Yeni Ankara Adalet Sarayı, 745.900 metrekare kapalı alanıyla dünyanın en büyük adalet sarayı olacak. Bakan Tunç, yapının yatay mimariyle inşa edileceğini ve yüksek katlı binalar yerine daha geniş bir alana yayılacağını belirtti. Ayrıca, doğal havalandırma ve aydınlatmadan üst düzeyde faydalanılacak bina, çatılardaki güneş panelleri sayesinde yenilenebilir enerji kullanacak.

Sürdürülebilir ve modern bir yapı

Tunç, yeni adliye binasının sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacağını ve çevre dostu bir "yeşil bina" olarak tasarlandığını aktardı. Bu modern yapı, geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmış olup, vatandaşlara ferah ve konforlu bir adalet hizmeti sunmayı hedefliyor.

588 duruşma salonu ve geniş otopark

Yeni adalet sarayında 1.382 hakim ve savcı odası, 588 duruşma salonu, 4.180 araçlık otopark ve 610 kişilik bir konferans salonu bulunacak. Bu devasa yapı, aynı zamanda teknolojik donanımlarıyla da dikkat çekecek.

Temel atma törenine üst düzey katılım

Temel atma töreni, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa