Yunanistan'dan Meriç bölgesi için önlem

Yunanistan'ın, Türkiye ile olan kara sınırlarının korunmasını güçlendirmek amacıyla Meriç bölgesinde güvenlik önlemlerini yeniden düzenleyecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 17:11
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 17:25
Yunanistan'dan Meriç bölgesi için önlem
O
Onur Çetinkaya Editör

Yunanistan, Türkiye ile olan kara sınırlarının korunmasını güçlendirmek amacıyla Meriç  bölgesinde güvenlik önlemlerini yeniden düzenlemeye karar verdi. 

Yunan basınında çıkan haberlere göre, bu adım, göç baskısının yanı sıra Yunanistan'ın bölgesel hazırlık ve güvenlik önlemlerini artırma amacı taşıyor.

 Yunanistan Emniyet Teşkilatı , daha önce sadece Meriç’in dağlık bölgelerinde devriye gezen sınır polislerinin, artık Kumçiftliği (Orestiada) ve Dedeağaç (Aleksandrupoli) çevresinde de devriye gezerek güvenliği artıracaklarını belirtti.

Yunanistan'ın Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Kastanies Sınır Kapısı'nı ziyaret ederek silahlı kuvvetler ve polisin sınır güvenliğine yönelik çabalarının Avrupa tarafından takdir edildiğini ifade etti. 

Ayrıca, Yunanistan, Meriç bölgesindeki mevcut çelik çiti genişletmek ve bu projeyi Avrupa fonlarıyla finanse etmek amacıyla diplomatik temaslar yürütüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa