İsrail'den Lübnan'a siber saldırı! Yaralılar var

İsrail'in siber saldırısı sonucu Hizbullah'ın iletişim için kullandığı çağrı cihazlarında patlamalar meydana geldi. Patlamada binlerce kişi yaralandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 17:26
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 18:07
İsrail'den Lübnan'a siber saldırı! Yaralılar var
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail'in gerçekleştirdiği bir siber saldırı sonucunda Lübnan'da Hizbullah'ın da kullandığı çağrı cihazlarının patladığı ve olayda binden fazla kişinin yaralandığı bildirildi. 

Patlamalar, özellikle Hizbullah üyelerinin iletişimde kullandığı bu cihazlarda meydana geldi ve örgüt yetkilileri bu saldırıyı İsrail ile savaşta maruz kaldıkları “en büyük güvenlik ihlali” olarak nitelendirdi.  Patlamada binlerce kişi yaralanırken olayda İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mucteba Amani'nin de yaralandığı bildirildi. 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, vatandaşlarına ellerinde bulunan çağrı cihazlarından derhal kurtulmaları çağrısında bulundu ve sağlık çalışanlarını acil olarak yaralıları tedavi etmek için göreve çağırdı. Lübnan Kızıl Haçı, patlamaların ardından mağdurlara yardımcı olmak için 50 ambulans ve 300 acil tıp teknisyenini hazır beklettiğini duyurdu.

Patlamalar, cihazların sinyal verdikten sonra kullanıcılarının ellerine aldığı anda gerçekleşti. Bu durum, sosyal medyaya yansıyan görüntülerle de doğrulandı. Patlayan cihazların, Hizbullah’ın son aylarda tedarik ettiği son model cihazlar olduğu belirtildi.

Beyrut'un güney banliyölerinde ve diğer bölgelerde patlamalar yaklaşık 30 dakika sürdü, bölge sakinleri tarafından bu patlamaların etkisi yoğun bir şekilde hissedildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa