MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan "İlk 4 madde" açıklaması

Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na bir itiraz da MHP'den geldi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 18:25
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 18:38
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan ''İlk 4 madde'' açıklaması
EK
Esra Koçak Editör

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili MHP'ye yönelik denetim veya sorgulama girişimlerine tepki gösterdi. Yalçın, bu konuda partinin taviz vermeyeceğini vurguladı.

CHP'ye eleştiri

Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP'yi eleştirerek, partiyi "çarpıtma ve saptırma" yapmakla suçladı. Yalçın, CHP'nin MHP'yi hedef alan söylemlerine karşı net bir duruş sergileyerek, partinin anayasal hassasiyetlerinin sorgulanamayacağını belirtti.

Anayasanın ilk dört maddesi konusunda net mesaj

Yalçın, MHP'nin Anayasa'nın değiştirilemez maddelerine yönelik tutumunun kararlılıkla devam ettiğini ifade ederek, "Hiç kimse, hiçbir kurum MHP'yi Anayasa'nın ilk dört maddesi konusunda denetleyemez, sorgulayamaz, tartamaz. MHP, yıllardan beri Anayasa'nın malum 4 maddesi konusundaki titizliğini bütün kararlılığıyla göstermiştir. Bu konuda asla taviz de hesap da vermeyiz" dedi.

MHP'nin Anayasa'nın temel ilkelerine olan bağlılığını vurgulayan Yalçın, bu konuda herhangi bir şüpheye yer olmadığını ve partinin çizgisinden sapmayacağını belirtti.

Ne olmuştu?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 12 Eylül'de katıldığı bir TV programında Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili açıklama yapmış ve şöyle konuşmuştu: "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı anladınız mı? 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa