Lübnan'da kırmızı alarm! Ambulansların ardı arkası kesilmedi

İşgalci İsrail'in Lübnan'daki siber saldırısı sonucu binlerce kişi eş zamanlı yaralandı. Lübnan'ın pek çok bölgesinde ambulans hareketliliği gözlemlendi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 18:28
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 00:15
Lübnan'da kırmızı alarm! Ambulansların ardı arkası kesilmedi
AA
Kaynak AA

Siyonist İsrail bugün, Lübnan'daki "pager" olarak bilinen çağrı cihazlarına sızarak eş zamanlı patlattı. Vatandaşların ellerinde veya ceplerindeyken yaşanan patlamada ölenlerin ve binlerce yaralanın olduğu belirtildi. Sosyal medyada yayılan görüntülerde birçok Lübnan vatandaşının bazı uzuvlarının da koptuğu görüldü.

Lübnan'ın birçok bölgesinde eş zamanlı patlama

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail tarafından yüksek teknoloji kullanılarak çağrı cihazlarına yapılan müdahale, ülkenin farklı bölgelerinde çok sayıda patlamaya neden oldu. Patlamalar sonucunda, özellikle Sayda kentinde yoğun bir ambulans hareketliliği gözlemlendi. Yaralananlar hastanelere sevk edilirken, sağlık ekipleri bölgedeki çabaları sürüyor.

10 ölü, 3 bin yaralı

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'ü ağır olmak üzere yaklaşık 3 bin kişinin yaralandığını açıkladı.

Ebyad, düzenlediği basın toplantısında, yaralanmaların çoğunlukla el veya karın bölgesinde olduğunu belirtti.

İran'ın Lübnan Büyükelçisi saldırıda yaralandı

İran İslam Cumhuriyeti devlet medyası, Büyükelçi'nin iki korumasının çağrı cihazları taşıdığını, cihazların patlaması sonucu kendilerinin ve Büyükelçi'nin de yaralandığını bildirdi.

Sosyal medyada yankı buldu

Bazı çağrı cihazlarının sahiplerinin üzerindeyken patladığı görüntüler, sosyal medyada geniş yankı buldu. Görüntülerde, cihazların sinyal verdikten sonra kullanıcılar tarafından ellerine alındığı ve bu esnada infilak ettiği görülüyor.

Öte yandan patlamalarda yaralananların bir kısmının Hizbullah mensubu olduğu iddia edildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından acil durum çağrısı

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad yaptığı açıklamada, ülkenin farklı bölgelerinde gerçekleşen patlamalar sonucu yüzlerce kişinin yaralandığını belirtti. Bakanlık, acil servislere gelen yaralı sayısının fazlalığı nedeniyle tüm sağlık çalışanlarına görev yerlerine dönmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, halka kan bağışı yapmaları ve yollarda ambulanslara öncelik vermeleri talimatı verildi.

Beyrut’ta kaos ve güvenlik önlemleri

Başkent Beyrut’ta onlarca ambulansın yoğun bir şekilde hareket ettiği görüldü. Şehirdeki kaosu ve trafik sıkışıklığını gidermek için Lübnan askerleri ana caddelerde konuşlanarak güvenlik önlemleri aldı. Lübnan Sağlık Bakanlığı ayrıca, personelinden ve halktan çağrı cihazlarını kullanmamalarını istedi.

Olayla ilgili soruşturmalar devam ederken, saldırının arka planına dair detayların henüz netlik kazanmadığı bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa