Narin Güran'ın adı Sivas'ta parkta yaşatılacak

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin'in adı Sivas'taki parkta yaşatılacak. Parkın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 19:26
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 19:37
Narin Güran'ın adı Sivas'ta parkta yaşatılacak
EK
Esra Koçak Editör

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın adı, Sivas'ta açılan bir parkta yaşatılacak. Alibaba Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka "Narin Çocuk Parkı" adı verildi ve açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılış töreni ve duygusal anlar

Açılış töreninde konuşan Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, vahşice katledilen Narin’in anısını yaşatmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Başkan Uzun, Narin’in herkesin yüreğinde derin izler bıraktığını ifade ederek, "Bu acı olay tüm milletimizin yüreğini yaktı. O gülüşü ve neşesiyle dünyayı güzelleştiren bir yavrumuzdu. Narin kızımıza kıyanlar, yaptıkları caniliğin bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir" dedi.

Narin'in adı toplumsal sorumlulukla yaşatılacak

Başkan Uzun, Narin’in yaşama sevincini ve masumiyetini unutmanın mümkün olmadığını belirterek, "Narin’in adını bu parkta yaşatmak, onun anısını canlı tutmak, toplumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Güzel ve sevinçli günlerimizi hatırlayalım, ama acı olayları da unutmamalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Sivas Vali Yardımcısı İlhami Doğan ve diğer katılımcılarla birlikte "Narin Çocuk Parkı"nın açılış kurdelesi kesilerek park resmen hizmete açıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa